Acarlar Longozu’nda Kaçak Avlanmaya Geçit Yok

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Kaynarca İlçe Jandarma Komutanlığı ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde, Kaynarca İlçesi sorumluluk sahasında bulunan Acarlar Longozu bölgesinde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında önemli bir çalışma yapıldı.

ASAYİŞ - 22-10-2025 13:47

Yapılan kontrollerde, avcılar tarafından yasak avlanmada kullanılan ve “güme” olarak tabir edilen 6 adet yapı tespit edildi. Belirlenen güme’ler, Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde imha edildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, doğal yaşamın korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği vurgulanarak, “Tek bir suçlu ve suç unsuru kalmayana kadar mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Günün Diğer Haberleri