Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, depremin ilk gününde 3 araçla kışlık kıyafet, battaniye ve temel gıda malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

YAŞAM - 25-02-2023 20:36

İhtiyaçlar doğrultusunda deprem bölgesine gönderilen 3 tırda, bebek bezi, ıslak mendil, havlu kağıt, hijyen paketi, paketli kuru gıda, temel gıda, su, battaniye ve elektrikli soba gibi öncelikli ihtiyaçlar yer aldı.

Dağıtımlarını koordineli şekilde gerçekleştiren dernek, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle jeneratör ve bölgeye gönderilen yardımların hızlıca depremzedelere ulaşabilmesi amacıyla forklift gönderimi sağladı. Dernek bölgeye 5 tır su temin etti.

Deprem bölgelerine yardım tırlarını ulaştırmaya ve ekipleri sahada yönlendirmeye devam eden dernek, Kahramanmaraş Elbistan'da aşevi kurulumu için temel kuru gıda, fırınlar, bulaşık makineleri, lokma dökme ve hamur karma makineleri, çadır, tezgahlar ve mutfak araç gereçleri gibi temel malzemeleri ulaştırarak bölgedeki yemek ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremden etkilenen aileleri Sakarya Karasu'da bulunan evlere yerleştiren dernek, afetzedelerin ihtiyaç ve giderlerini de karşılıyor.

Günün Diğer Haberleri