Millet İttifakı Sahada Omuz Omuza Bilgilendiriyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh ve Erenler İlçe Başkanı Sedat Aslanboğa’nın misafir ettiği, Millet İttifakı milletvekili adayları, Karaköy mahallesinde vatandaşlarla buluştu.

SİYASET - 29-04-2023 14:00


CHP milletvekili adayı Ayça Taşkent ve Ali Fethi Gürler’in beraberindeki, DEVA Partisi, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi İl Başkanları Karaköy mahalle sakinleriyle bir araya geldiler.

 

“YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDILAR”

Karaköy mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Milletvekili adayları bu ilgiye teşekkür ederken, kapılarını kendilerine açan herkese teşekkür ettiklerini belirttiler. Karaköy mahallesi sakinleri ile bir araya gelen CHP milletvekili adayları Ayça Taşkent ve Ali Fethi Gürler(Saadet Partisi)  önce kendilerini tanıttılar ve sonrasında, Millet İttifakının iktidara geldiğinde, üzerinde mutabık kalınan 2300 ayrı vaadin, ülkenin içinde olduğu krizi sonlandırmak ve halkın yaşadığı sorunlara çözüm sağlamak üzere uygulamaya geçirileceğini söylediler. Milletvekilleri bu seçimin referandum niteliğinde olduğunu belirterek, milletin bu kötü gidişe dur diyeceğine inanıyoruz, Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye ayrı ayrı oy istiyoruz.” dediler.

“SAKARYA İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Milletvekili adayı Ayça Taşkent, kendini tanıtırken, 1959 yılında Sakarya'da doğduğunu, İlk, orta ve lise eğitimini Sakarya'da, sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdiğini ve 1991'de SHP Kadın Komisyonu, 1993'de SHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinde, 2010 yılında CHP İl Kadın Kolu Başkanlığı ve 2011'de Milletvekili Adayı olduğunu, 2012'de İl Başkan yardımcılığı görevinde 2015-2017 yılları arasında CHP Sakarya İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu, 2018'de Parti Meclis Üyesi olduğunu ve şu an Parti Meclisinde 2.nci dönemini geçirdiğini belirtti. "Sizlere söz yine baharlar gelecek” diyerek başladığı konuşmasında; Sakarya için çok çalışacağız. Halkın içinde olacağız. Vatandaşlarımızla iletişimimiz her zaman güçlü olacak. Sakaryalı hemşehrilerimizin her zaman ulaşabilecekleri milletvekilleri olacağız.  Bir kulağımız hep sizde olacak dedi ve ilk 100 günde yapılacak çalışmaların planlandığını belirtti ve bunların neler olduğunu,  sıraladı:

“TARIM GÜÇLENECEK. ÜLKEMİZİN ÇİFTÇİSİ BESİCİSİ KAZANACAK”

“Tarım ve hayvancılık politikaları değişecek. Girdi maliyetlerini düşürecek yatırımlar yapacağız. Ülkemizin çiftçisi kazanacak. Tarımda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak. Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı kurulacak, pahalılığın önüne geçmek için acil eylem planı hazırlanacak. Çiftçilerin ve balıkçıların kredi faizleri silinecek. Piyasadaki yangına son vereceğiz.

“KÖYLERİN OKULLARI AÇILACAK”

Köylerimiz yeniden okullara kavuşacak. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapılacak. Devlet okullarındaki evlatlarımıza beslenme desteği başlatılacak. Tank palet fabrikası ordumuza teslim edilecek. Her konuda başlanmış iyi işlere, projelere sahip çıkılırken, hatalar düzeltilecek, sorunlara çözüm üretilecek.

“ESNAFIN DA YÜZÜ GÜLECEK”

Esnaf bakanlığı kurulacak. Esnafın faiz borçları silinecek. Esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak. Milliyetçilik demek Türk Lirasının değerini korumaktır.

“YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kamu Özel İşbirliği projelerinde "Dolar, Avro" bazlı sözleşmelerle kurulan soygun düzenine son verilecek. Yükümlülükler TL'ye çevrilecek. Devletin ve milletimizin soyulmasına izin verilmeyecek.

418 milyar dolar bu milletin cebine konulacak. Uyuşturucu baronları, devletten beslenen mafya ve 5'li çeteler temizlenecek. TBMM'de "Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu" kurulacak. Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getireceğiz. "Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi" kurulacak.

“AİLE DESTEK SİGORTASI OLACAK.”

Aile Destekleri Sigortası Kanunu yürürlüğe konacak. Sosyal devlet olmanın gerekleri yerine getirilecek. Kadının güvencesi devlet olacak.

“SAVURGANLIĞA SON VERİLECEK”

Savurganlığa son vereceğiz, israf olmayacak. İsrafı önleme Saray'dan başlayacak. Kızılay ticarethane olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'ne taşınacak. 16 uçaklı bir Cumhurbaşkanı olmayacak. Devleti yöneten, israfı itibar olarak görmeyecek. Cumhurbaşkanı yaşayış tarzı itibariyle topluma örnek olacak. Hiç kimse unutmasın kişiler-partiler geçicidir, devlet bakidir. Ekonomik ve sosyal konsey ilk toplantısını yapacak.

“ADAM KAYIRMA OLMAYACAK. 4-5 MAAŞ DÖNEMİ BİTECEK”

Kamuda adam kayırma olmayacak. Akçeli işlere bulaşan, rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar görevden alınacak. 4-5 yerden maaş alma dönemi bitecek. Şehircilik ve afet yönetimi bakanlığı kurulacak. Şehit yakınları ve gaziler için toplanan yardımlar hak sahiplerine teslim edilecek. Süleyman Şah Türbesi vatan toprağına geri getirilerek, orada şanlı bayrağımız dalgalanacak. Siyasi Ahlak Kanunu çıkarılacak. Kalıcı yaz saati uygulamasına son verilecek.

“ASKERİ HASTANELER AÇILACAK”

GATA ve askeri hastaneler yeniden açılacak, ordumuz hastanesiz kalmayacak. KHK ile kamudan çıkarılan ancak haklarında adli bir süreç işletilmeyen, soruşturmalarda takipsizlik kararı verilen ya da haklarında beraat kararı verilenler için iade süreci başlatılacak.

“ALİ FETHİ GÜRLER; GÜZEL GÜNLER YAKINDA”

CHP Milletvekili adayı Ali Fethi Gürler (Saadet Partisi), kendini tanıtırken; “1995 yılında Sakarya’da doğduğunu, öğreniminde ilk ve ortaokulu Ahmet Akkoç Okulunda, Lise öğrenimini Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, Atatürk Üniversitesinde Hukuk Fakültesinde ve Uludağ Üniversitesinde Özel Hukuk alanında yüksek lisans eğitimini tamamladığını ve Sakarya Barosuna bağlı Avukat olarak görev yaptığını belirtti. Bu seçimin kader seçimi olduğuna dikkat çekti.   

“HEDEFLERİNİ YERİNE GETİREMEYEN İKTİDARIN SÜRE İSTEMESİNİN MANTIKLI BİR GEREKÇESİ OLAMAZ.”

Ali Fethi Gürler, “Ekonomik hedeflerini yerine getiremeyen ve vatandaşın yoksullaşmasına da neden olan iktidarın bir beş yıl daha süre istemesinin mantıklı bir gerekçesi olamaz. Hedeflenen kişi başı milli gelir, hedeflenen ihracat, ekonomisi ile  dünya sıralamasında ilk 10’a girme hedefi gibi hiçbir hedefi sağlayamadılar.    2020 de enflasyonu tek haneli rakam düşürmeyi vadeden iktidar, 3 yıl sonra bile bu hedefi sağlayamadı. İktidarın hayali tek rakamlı enflasyonken gerçekler üç rakamlı enflasyonu gösteriyor. Hayat pahalılığı can yakıyor. Az bir kesime servet transferi sağlanırken, milyonlarca vatandaşımız her geçen gün yoksullaşıyor.

“ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ SEVİYOR, ONLAR İÇİN EN İYİSİNİ İSTİYORUZ”

Artık dar gelirliler, tasarruf edemiyor. Kredi kullanmak, ev araba almak dar gelirli aileler için hayal oldu. Dengeli beslenmek bile vatandaşlarımız için bütçelerinin kaldırmayacağı bir maliyete ulaştı. Sosyal harcama yapamayan, ulaşıma, eğlenceye, seyahate, sağlığına para ayıramayan milyonlar, bu durumdan artık eşleri ile çocukları ile çok daha fazla bunalır ve sıkılır oldu. Ayrımcılığın, ötekileştirmenin yapılmadığı, demokrasinin işleyeceği, özgürlüklerin kısıtlanmayacağı güçlendirilmiş parlamenter sistemle yönetimin sağlanacağı güzel günler yakında. Ülkemizi seviyor, milletimiz ve ülkemiz için en iyisinin yapılması için mecliste de millet ittifakı olarak yerimizi almak istiyoruz. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve milletvekili adayı olarak CHP’ye ayrı ayrı oy istiyoruz. Sizlerin desteği ile sizlere söz! güzel baharlar gelecek.” dedi.

“YAŞANABİLİR TÜRKİYE İÇİN EL ELE HEP BİRLİKTE”     

Ali Fethi Gürler; suni gündem duvarlarını aşarak, ülkede esas konuşulması gerekenleri, insanların taleplerini, beklentilerini, sorunlarını en yüksek sesle dile getirdiklerini  belirtti ve “Kutuplaşmalara, liyakatsizliğe, işsizlik ve gelir adaletsizliğine son verecek; hukuksuzluklara, ahlaki ve manevi çöküşe, kültürel yozlaşmaya dur diyeceğiz. Bütün kesimlere güven ve cesaret veren, çıkış ve çözüm yolunu gösteren, insanların dertleriyle dertlenen ve buna göre siyaset üreten bir anlayışla çalışacağız. İsraf, rüşvet ve yolsuzluğu rafa kaldıracak, üretime dönük olmayan, borca dayalı ve ülkemizi iflasa sürükleyen yatırım anlayışına son vereceğiz. Üreterek kalkınma modelini benimseyen, adil paylaşım ve şahsiyetli dış politikayı esas alan, toplumsal barışı tesis edecek, ahlaki ve manevi kalkınmayı ihmal etmeyen, herkes için adalet, şeffaf yönetim ve denetlenebilirlik anlayışı ile hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri