4 asker şehit oldu

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, teröristlerce açılan taciz ateşi sonucunda 3 asker şehit düştü. Harekat bölgesindeki 1 asker de görevi başındayken yıldırım düşmesi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Operasyon bölgesindeki şehit sayısı 4'e yükseldi.

GÜNCEL - 26-11-2022 23:33 419 kez okundu.

4 asker şehit oldu

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekat bölgesinden acı haberleri duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan peş peşe açıklamalarda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi nedeniyle 3 askerin şehit olduğu bildirildi. Harekat bölgesindeki 1 asker de görevi başındayken yıldırım düşmesi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz."

3 ASKER ŞEHİT OLDU

Teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve şehit oldu.

 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P. Uzm. Çvş. Eyyüp Uğurlu ve P. Söz. Er. Mehmet Demir şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

BİR ACI HABER DAHA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Er Hakan KÖROĞLU, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

PENÇE-KİLİT HAREKATI BÖLGESİNDE YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Irak'ın Kuzey’inde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu’nun (25) acı haberi Gaziantep’teki baba evine ulaştı.

Irak'ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesinde BTÖ mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu şehit düştü. Şehit Eyüp Uğurlu’nun acı haberi, akşam saatlerinde Seyrantepe Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Şehit haberini alan baba Cemal Uğurlu ve aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesinin yaşadığı binaya Türk bayrakları asıldı.

Bekar ve 8 kardeşi olduğu öğrenilen Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu’nun küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenildi. Şehidin cenazesi yarın Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

ADIYAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın Kuzey’inde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in (21) acı haberi Adıyaman'ın Besni ilçesindeki baba evine ulaştı.

Irak’ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Herakatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen taciz ateşi sırasında Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit oldu. Şehit Mehmet Demir’in acı haberi akşam saatlerinde Suvarlı Beldesi’ndeki baba evine ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları taziyeye geldi. Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir’in cenaze töreni ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı öğrenildi. 

BAKAN AKAR, ANKARA'YA DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Harekatı'nda iki askerin şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara'ya döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'da gerçekleştirdiği toplu açılışlar kapsamında ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası da hizmete girdi.

Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiği açılışta, Milli Savunma Bakanı Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yer aldı.

Açılışın ardından Pençe Kilit Harekatı'nda teröristlerin saldırısı sonucu iki askerin şehit olduğu haberini alan Bakan Akar, kentten hemen ayrılarak Ankara'ya geçti.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde toplantı halinde olduğu belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Burhanettin Duran ''Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik''

Prof. Dr. Burhanettin Duran ''Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik''

18-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Alemdar, Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdi

Başkan Alemdar, Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdi

18-04-2024 - GÜNCEL