400 binden fazla kişi tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakan Şimşek gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildiğini ifade ederek, pişmanlık hükmünden yararlanma çağrısında bulundu.

EKONOMİ - 18-04-2024 18:33 968 kez okundu.

400 binden fazla kişi tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden beyanname vermeyen kişilere ilişkin açıklamada bulundu.

Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla kişinin olduğunu belirten Bakan Şimşek şunları ifade etti:

"2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1.8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2.6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz. Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Fuat Tosyalı

Fuat Tosyalı "(T6X) Aracımız, gelecek haziranda tüketicilerimizle buluşacak"

31-08-2026 - EKONOMİ

Başkan Altuğ’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Altuğ’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

31-08-2026 - EKONOMİ