Abdulkadir Uraloğlu ''Orta Anadolu Otoyolu'nu inşa etmeyi planlıyoruz''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Sakarya-Akyazı arasındaki yoğunluğu çok şükür rahatlattık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu'nu inşa etmeyi planlıyoruz."

EKONOMİ - 19-05-2024 05:36 332 kez okundu.

Abdulkadir Uraloğlu ''Orta Anadolu Otoyolu'nu inşa etmeyi planlıyoruz''

Yapılan otoyollar ve köprülerle ilgili de bilgi veren Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu anda yapım çalışmaları devam etmekte olan Aydın-Denizli yolumuz da bu projeler gibi tarihteki yerini alacaktır. Yine, yakın bir süre önce Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'muzun ihalesini de gerçekleştirdik. Otoyolun hayata geçmesiyle Ankara-Kırıkkale kesiminde bulunan mevcut devlet yolundaki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız. Gündemimiz de olan bir diğer önemli kara yolu projemiz de Ankara-Akyazı Otoyolu, diğer adıyla Orta Anadolu Otoyolu'dur. Özellikle Ankara ve Karadeniz istikametinden gelen trafiğin birleştiği Ankara-Gerede kesiminde çok ciddi bir trafik yoğunluğunu halen yaşamaya başladık. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Sakarya-Akyazı arasındaki yoğunluğu çok şükür rahatlattık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu'nu inşa etmeyi planlıyoruz."


Bakan Uraloğlu, yeni otoyolların yapımına devam ettikleri gibi mevcut otoyolların üstyapısını yenileyerek, sürüş konforu ve güvenliğini arttıracak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ana Eleman Ve Aranan Eleman Olabilirsiniz…

Ana Eleman Ve Aranan Eleman Olabilirsiniz…

01-06-2024 - EKONOMİ

SATSO’nun  Hizmette 107. Yılı

SATSO’nun  Hizmette 107. Yılı

31-05-2024 - EKONOMİ