ADAPAZARI RAM’DAN ÖKFE KONTROLÜ VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gelişimsel, önleyici ve destek hizmetler kapsamında, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Adapazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından  “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” semineri düzenlendi.

EĞİTİM - 16-01-2023 14:03 499 kez okundu.

ADAPAZARI RAM’DAN ÖKFE KONTROLÜ VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERİ


 

SEMİNERE YOĞUN İLGİ

 

Ozanlar Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, Uzman Psikolojik Danışman Ayfer İlyas ve Uzman Psikolojik Danışman Halit Murat Uygun rehberliğinde eğitim kurumlarında çalışan yardımcı personele, kantin görevlilerine ve servis şoförlerine yönelik gerçekleştirilen seminere ilgi yoğundu.

 

İLETİŞİMİN ÖNEMİ

 

Öfke ve Stresin tanımları, kaynakları, etkili iletişim becerileri, öfke ve stresle baş etmede nelerin işlevsel olabileceği ve kullanılabilecek farkındalık egzersizleri başlıklarının ele alındığı çalışmada öğrenci ile iletişimin önemi de vurgulandı.

 

HAYATIN HER NOKTASINDA ÖLÇÜ

 

Okul yardımcı personelleri, servis şoförleri ve kantin görevlilerinin eğitim ailesi içerisinde önemli bir yerinin olduğu vurgusunu yaparak uyumun devamlılığına katkı sağlayan bu türden çalışmalara katılımın gerekliliği üzerinde duran Adapazarı Rehberlik Araştırma Müdürü Nesri Girgin, çalışmaya rehberlik eden, deneyimlerini aktaran Uzman Psikolojik Danışman Ayfer İlyas ve Uzman Psikolojik Danışman Halit Murat Uygun’ a teşekkürlerini sundu.

 

Girgin; “Karşılaşılan sorunlarla olumlu bir şekilde başa çıkma çabası önemlidir. Kontrol edilemeyen davranışlar hem sağlığa hem de ilişkilere zarar verebilir. Bu sebeple hayatın her noktasında ölçülü olmak gerekir.” şeklinde konuşmasını tamamlayarak katılım sağlayanlara da teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAÜ Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan getirildi

SAÜ Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan getirildi

19-04-2024 - EĞİTİM

Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

18-04-2024 - EĞİTİM