BAŞKAN KELEŞ:  BU ZAMMIN HESABINI MİLLET SORAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, memur ve emekliye verilen zamma tepki gösterdi. Memur ve emeklinin açlık ve sefalete terk edildiğini ifade eden Keleş, bu zammın hesabını milletin soracağını söyledi.

SİYASET - 04-01-2023 11:11 306 kez okundu.

BAŞKAN KELEŞ:  BU ZAMMIN HESABINI MİLLET SORAR

Başkan Keleş, enflasyon rakamları, memur ile emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Aralık ayında enflasyonun yüzde 1,18, ENAGRUP'a göre ise bu oranın yüzde 5.18 arttığını söyleyen Başkan Keleş, "Yine TUİK' e göre 12 aylık enflasyon yüzde 64,27 iken ENAG'a göre yüzde 137.55'tir. Böylelikle TÜİK'e göre ikinci altı aylık enflasyon yüzde 15,39 olmuş. Açıklanan bu oran vatandaşın bizzat yaşadığı ve çaresiz kaldığı gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzaktır. Resmi hesaplamaların TÜİK'in verilerine göre yapılıyor olmasının ve TÜİK'in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedelini ne yazık ki aylığından başka geliri olmayan memur ve emekliler ile dar gelirli vatandaşlar ödemektedir." dedi.

 

Emekli ve memurun verilen yüzde 25 verilen zam ile açlığa terk edildiğini söyleyen Başkan Keleş, "Zam rakamı açıklandığında yandaş sendikanın ayakta alkışlamasına şahit olduk. Memur ve emekliler bu sahneyi hiçbir zaman unutmasın masada nasıl satıldıklarını iyi görsünler. Kendilerini açlığa ve sefalete sürükleyenleri iyi bilsinler ve sandığı giderken bu sahne her zaman gözlerinin önüne gelsin. Mevcut iktidar yine kaşıkla verip kepçe ile almaya devam edecek. Memur ve emekli için her şeyin güzel olacağı günler yakındır" diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çark Caddesi Ve Sokaklar İçin Vizyon Hedef

Çark Caddesi Ve Sokaklar İçin Vizyon Hedef

27-03-2024 - SİYASET

Selçuk Kılıçaslan, projelerini tek tek açıkladı

Selçuk Kılıçaslan, projelerini tek tek açıkladı

27-03-2024 - SİYASET

Reklamı Geç
Advert