Dr. Öğretim Üyesi Şan, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Şan, COST (European Cooperation in Science and Technology) CA19117 aksiyonuna araştırmacı olarak kabul edildi.

EĞİTİM - 02-05-2024 21:10 250 kez okundu.

Dr. Öğretim Üyesi Şan, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Şan “CA19117- Researcher Mental Health (ReMO) adlı Avrupa COST projesinin “Institutional level – Wellbeing Practices in Research Institutions (WG2)” ve “Local actors – Promoting researcher well-being on a practical level (WG3)” olmak üzere iki çalışma grubuna üye olarak kabul edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Avrupa Komisyonu (EC) gibi kurumlar ruh sağlığını öncelikli alanlar arasına alarak, bu konuda ülkeleri ve kuruluşları giderek daha fazla destekliyor. REMO COST projesinin temel amacı da, Avrupa Araştırma Alanı için stratejik bir öneme sahip olan bu iyilik hali ve ruh sağlığı konularını akademisyenler odağında ele almak olarak tanımlanıyor.  

REMO projesinde birçok ülkeden ve farklı alandan akademisyen, uygulayıcı, politika geliştiricileri ve konuyla ilgili uzmanlar görev alıyor. Bu sayede proje kapsamında uluslararası bir perspektif oluşturulması ve birey, kurum ve sistem düzeyinde, kültürel farklılıkları da gözeten, disiplinlerarası bir bakış açısı sunulması hedefleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Avrupa yeni bir ortak yaşam formülü bulmalı

Avrupa yeni bir ortak yaşam formülü bulmalı

17-05-2024 - EĞİTİM

Balkan Ülkeleri Tanıtım Serisinin İlk Ülkesi Kosova Oldu

Balkan Ülkeleri Tanıtım Serisinin İlk Ülkesi Kosova Oldu

17-05-2024 - EĞİTİM