Eğitimini Sakarya'da tamamlayan Kenyalı Muiyuro, Türk halkının misafirperverliğini unutamıyor

Türkiye Bursları ile Sakarya’da eğitim alan Kenyalı Pauline Wanjahi Muiyuro, Türkiye’de kaldığı süre boyunca neredeyse hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığını belirterek, Türk halkının misafirperverliğini unutamadığını kaydetti.

KÜLTÜR - SANAT - 17-01-2023 09:18 584 kez okundu.

Eğitimini Sakarya'da tamamlayan Kenyalı Muiyuro, Türk halkının misafirperverliğini unutamıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları programıyla Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Muiyuro, AA muhabirine, Türkiye’de geçirdiği yılları anlattı.

Muiyuro, şu anda ülkesinde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunda (UNICEF) proje yöneticisi olarak çalıştığını ve aldığı uygulamalı eğitimin kendisine büyük fayda sağladığını dile getirdi.

Burs programını çevresindeki herkese tavsiye eden Muiyuro, Türk halkının misafirperverliğini ve sıcak sohbetini hep hatırladığını vurguladı.

“Türkiye’yi tanımıyordum”

Türkiye Bursları öncesinde Türkiye’yi çok fazla tanımadığını belirten Muiyuro, “Öncesinde Türkiye’yle ilgili çok fazla şey bilmiyordum. Kenya’da Türk ürünlerini çok kullandığımız için sadece bunlardan haberdardım. Ancak başvuru sonrası çok fazla araştırma yaptım. Türk kültürüne ve Osmanlı tarihine dair çok fazla şey öğrendim.” diye konuştu.

Muiyuro, Türkiye’de çok fazla şehri ziyaret ettiğini ve tarihi geçmişine dair geniş bilgi edinme fırsatı bulduğunu anlatarak, Kapadokya, Sakarya, İstanbul, Muğla, Denizli, Ankara ve İzmir’de unutamayacağı anılar biriktirdiğini söyledi.

Sakarya’da aldığı eğitime değinen Muiyuro, “Öğrenci arkadaşlarımla ve hocalarımla çok yakın bir ilişkim oldu. Çok fazla seminer ve konferansa katılma şansı buldum. Bana büyük faydalar sağladı.” dedi.

Pauline Wanjahi Muiyuro, öğrenim hayatı boyunca neredeyse hiç zorluk yaşamadığını belirterek, “Türk halkının misafirperverliğini unutamıyorum, özellikle her gittiğim yerde yaptığımız sohbetleri. İnsanlar, Kenya’yı bilmeseler de beni ve ülkemi tanımak için çok çaba gösteriyordu." ifadesini kullandı.

"Programı herkese öneriyorum"

Çevresindeki herkese Türkiye Burslarını önerdiğini, iş ya da gezmek amacıyla tekrar Türkiye’ye gelmek istediğini dile getiren Muiyuro, “Türkiye, harika bir ülke. Burayı yaşamak çok başka. Farklı bir kültürde, dünyada yaşamak insanın zihnini açıyor. Burs programını çevremdeki herkese öneriyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Muiyuro, bazı Kenyalı arkadaşlarının Türkiye’deki eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, mezunların Türkiye’deki arkadaşlarıyla ilişkisini sürdürdüğünü ve bu bağın iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesine katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ölümünden yıllar sonra Müslüm Gürses albümü geliyor

Ölümünden yıllar sonra Müslüm Gürses albümü geliyor

29-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Gölge oyunu ve meddahlık geleneğini 25 yıldır yaşatıyor

Gölge oyunu ve meddahlık geleneğini 25 yıldır yaşatıyor

28-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Reklamı Geç
Advert