Ekmek 10 lira oluyor

Ekmek 10 lira oluyor Sakarya’daki fırıncılar, ekmek fiyatlarını yükseltmek için SESOB’a başvurdu. 210 gram ekmek 7.5 TL iken, fırıncılar ekmeğin gramını 280’e yükselterek fiyatını da 10 TL’ye çıkarmak istiyor. Bu talep komisyonda inceleniyor.

EKONOMİ - 23-09-2023 19:01 838 kez okundu.

Ekmek 10 lira oluyor

Sakarya’daki fırıncılar, ekmek fiyatlarını yükseltmek için SESOB’a başvurdu. 210 gram ekmek 7.5 TL iken, fırıncılar ekmeğin gramını 280’e yükselterek fiyatını da 10 TL’ye çıkarmak istiyor. Bu talep komisyonda inceleniyor. 

Fırıncılar, ekmeğin gramajının da yüzde 35 artmasını talep ediyor. Fakat geçen yıl da aynı şekilde gramaj artışı yapılmış, sonra gramaj düşürülerek fiyatlara zam gelmişti. Vatandaşlar, bu zamlarla birlikte 10 TL’nin altında ekmek alamayacaklarını kaygılanıyor. Üstelik, fırıncılar yılbaşı öncesinde veya sonrasında yüzde 50’ye varan bir zam daha gelebileceğini iddia ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ebubekir Şahin ''Türkiye'nin en zorlu coğrafyalarına kadar taşıyoruz''

Ebubekir Şahin ''Türkiye'nin en zorlu coğrafyalarına kadar taşıyoruz''

12-05-2026 - EKONOMİ

Fikir Sepeti & G-FAST Girişimci Hızlandırma Programının Finalinde Ödüllendirildi

Fikir Sepeti & G-FAST Girişimci Hızlandırma Programının Finalinde Ödüllendirildi

12-05-2026 - EKONOMİ