İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin Geliştirdiği Proje BM Teknoloji Bankası Tarafından Onaylandı

Sakarya Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği Bölümleri tarafından geliştirilen proje, 2023 bütçesi çerçevesinde Birleşmiş Milletler-BM Teknoloji Bankası tarafından onaylandı.

TEKNOLOJİ - 23-01-2023 17:25 830 kez okundu.

İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin Geliştirdiği Proje BM Teknoloji Bankası Tarafından Onaylandı

 

 

Proje toplantısına; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası Genel Müdür Vekili Dr. Taffere Tesfachew, Program Yönetim Görevlisi Ahmet Halit Hatip, SAÜ İnşaat Mühendisliği Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar, SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu ve Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan katıldı.

 

Uluslararası Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası destekli olan bu proje, Türkiye’den Mozambik’e teknik bilgi aktarımını ve Mozambik’te barınma ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmayı hedefliyor. Sakarya Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği Bölümleri tarafından geliştirilen proje Türkiye’de BM tarafından kabul edilen ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yapay zekâ teknolojileri için uygulamalı eğitim

Yapay zekâ teknolojileri için uygulamalı eğitim

13-05-2026 - TEKNOLOJİ

SUBÜ Teknofest’in akademik paydaşı oldu

SUBÜ Teknofest’in akademik paydaşı oldu

12-05-2026 - TEKNOLOJİ