Karasu'da balıkçılar sezonu kapattı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, olumsuz hava şartları ve ürün azlığı nedeniyle 15 Nisan'daki yasak öncesi sezonu kapattı.

EKONOMİ - 12-04-2023 16:55 753 kez okundu.

Karasu'da balıkçılar sezonu kapattı

Teknelerini limana demirleyen ve tamir işlemlerine başlayan balıkçılar, av yasağının ardından kıyı ve midye avcılığıyla geçimlerini sağlamaya devam edecek.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, 1 Eylül'e kadar bakım işlemleri yapacaklarını, belirtti.

Bıçakçı, bu yıl özellikle palamut avının iyi geçtiğini aktararak, "Fakat orta su ve trol avcılığında ise bir önceki sezona göre daha zayıf geçti. Midyeciler yasağa erken girdi. Firmalar midye alamayınca erken paydos yaptılar ve mağdur oldular." değerlendirmesinde bulundu.

Karasulu balıkçı Şerafettin Kavran da sezonun genel anlamda iyi geçtiğini fakat Sakarya Nehri’nden Karadeniz’e açılırken zorluklar yaşandığını, mendireğin biraz daha fazla uzatılması gerektiğini ifade etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sakarya'da düzenlenecek peyzaj ve süs bitkiciliği fuarı 150 firmayı ağırlayacak

Sakarya'da düzenlenecek peyzaj ve süs bitkiciliği fuarı 150 firmayı ağırlayacak

12-08-2026 - EKONOMİ

Dünyanın dört bir yanından 25 bin kişiyi ağırlayacak dev fuar için geri sayım

Dünyanın dört bir yanından 25 bin kişiyi ağırlayacak dev fuar için geri sayım

07-08-2026 - EKONOMİ