'Kırklanmış Portreler Bir Samimiyet ve İyilikler Kitabıdır'                                                                  

TYB Sakarya Şubesince Adapazarı'nda 'Kırklanmış Portreler' adlı kitaba düzenlenen panel ve imza gününe edebiyatseverler büyük ilgi gösterdi.  

KÜLTÜR - SANAT - 16-01-2023 20:36 666 kez okundu.

'Kırklanmış Portreler Bir Samimiyet ve İyilikler Kitabıdır'                                                                  

          

Fahri Tuna'nın geçtiğimiz ay yayımlanan ‘Kırklanmış Portreler’ adlı kitabına Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesince panel ve imza günü düzenlendi. Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezinde düzenlenen, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni İsmail Tekdal’ın yönettiği panelde Romancı M.Furkan Özren, kitabın dili ve üslubu, Hikaye yazarı Mehmet Tuna, kitabın yazım teknikleri ve kurgulanışı, Küçürek öykü yazarı Arzu Özdemir ise kitabı üzerinden bir Fahri Tuna Portresi yazma denemesi hakkında konuştular. Özren, ‘kitabın tümüyle bir samimiyet ve iyilikler merkezli olduğu için bir solukta okunduğundan’, Özdemir, kendisinin de içinde yer aldığı kitabı okurken aslında elinde olmadan 'bir Fahri Tuna portresi yazdığından, hikâyeci Mehmet Tuna ise 'on yıldır tanıdığım Fahri Tuna’nın aslında portre yazmadığını, aksine portreleri yaşadığından, bir başka ifade ile günlük hayatta ‘portre gibi konuştuğundan ve bunun kitaba aynıyla yansıttığından’ söz etti.

 

Panelin ardından edebiyatseverlerin sorularını cevaplayan Yazar Fahri Tuna, denemeler yazarken kendisini otuz beş sene önce biyografi ve portre yazmaya yönelten ve kalemini eğiten özdeyiş ustası M. Selahaddin Şimşek’e rahmet ve fatiha okumakla başladığı konuşmasında ‘bugüne değin üç yüz civarında insan yazmışım. Beni yazar mısın diyen hiç kimseyi yazmadım. Kalbime kimler düştü ve dokunduysa onları yazdım. Yazdıklarım, çevremdeki iyi insanların kalbimdeki izdüşümleridir’ dedi. Portre edebiyatının ülkemizde gitgide ilgi gördüğünden söz eden Tuna, ‘kitabım 45 gün içinde ikinci baskısını yaptı. Bu durum portre alanında pek görülmüş bir olay değil. Ayrıca bu kitabım Eskader 2022 Yılı Portre Kitabı ödülüne değer bulundu. Bütün bunlar yazmamızı daha anlamlı kılan gelişmeler. Bu soğuk kış akşamında Sait Tanış Kültür Merkezini dolduran, edebiyata ve şahsıma teveccüh gösteren siz değerli yazar dostlarıma ve siz sevgili okurlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum. Edebiyat ve hayat, sizlerle güzel ve anlamlı' dedi.

 

Yarısı şair ve yazar olmak üzere 50'nin üzerinde katılımcının takip ettiği panel ve söyleşi sonunda Tuna, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gölge oyunu ve meddahlık geleneğini 25 yıldır yaşatıyor

Gölge oyunu ve meddahlık geleneğini 25 yıldır yaşatıyor

28-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Tüm Sakarya Ramazan Sokağı’na

Tüm Sakarya Ramazan Sokağı’na

26-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Reklamı Geç
Advert