MEB: Ücretsiz yemek, ilköğretim ve ortaöğretime de kapsayacak şekilde genişletilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ücretsiz yemekten 5 milyon öğrencinin faydalanması için çalışmaların tamamlandığı belirtilerek, "Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek" denildi.

EĞİTİM - 04-02-2023 16:56 284 kez okundu.

MEB: Ücretsiz yemek, ilköğretim ve ortaöğretime de kapsayacak şekilde genişletilecek

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2'nci dönemi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan ve yaklaşık 1,5 milyon olan öğrenci sayısının, önce 1,8 milyona çıkarıldığı, bu sayının ikinci dönemden itibaren 5 milyona çıkarılması için çalışmaların tamamlandığı kaydedildi.

 

Açıklamada, "Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek. Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu, uygulanmak üzere 81 il Valiliklerine gönderildi. Resmi kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklarımıza haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilecek. Bu kapsamdaki 1 milyon 450 bin öğrenci, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacak. Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilerimize de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecek" denildi.

Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisi yapıldığı, kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesi sağlanacağı kaydedildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

28-03-2024 - EĞİTİM

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert