Organ nakli yaşamlara yön vermeye devam ediyor.

29 Ocak Pazar günü Bursada gerçekleşen beyin ölümü sonrası tam doku uyumu nedeniyle bir böbrek de Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz gören bir hastaya umut oldu.

SAĞLIK - 02-02-2023 11:07 355 kez okundu.

Organ nakli yaşamlara yön vermeye devam ediyor.

Böbrek nakli sorumlu hekimi Dr. Öğretim Üyesi Necattin FIRAT tarafından yapılan açıklamada tam doku uyumunun tek yumurta ikizlerinde görüldüğü ve anne baba bir kardeşler arasında bile bu uyumun çok nadir olduğu söylendi. Tam doku uyumu sayesinde böbrek reddi olayının daha az olduğuna vurgu yapıldı. Organ nakil ekibi adına açıklama yapan Dr. Öğretim Üyesi Necattin FIRAT; Pazar günü hastanın hazırlıklarının organ nakil koordinatörü tarafından yapıldığını, cerrahi ekibin de gece geç saatlere kadar çalışarak başarılı bir operasyonla böbreği hastaya naklettiği bildirildi.

Nakil sonrası İlyas YILMAZ ise ; “ 2 yıldır böbrek yetmezliği sıkıntısı çektiğini 1 yıldır da haftada 3 gün diyalize giriyordum. Oldukça zorlanıyordum. İsmimi rahatsızlığım başlar başlamaz nakil listesine yazmışlardı bekliyorduk. Takiplerimi yapan değerli hocam Prof. Dr. Hamad DHEIR’ ın ekibinden Pazar sabah 9 da aradılar, sana uygun böbrek bulundu hastaneye gelin testleri yapalım dediler, test ve tahliller sonucunda uyumlu olduğu kararı verildi ve ameliyata alındım.

“Bana ikinci hayatımı verdiler”

Diyalizden kurtulduğum için çok mutluyum, çok zor oluyordu, herkes çok ilgili burada Allah tüm hekimlerimizden, hemşirelerimizden, personellerimizden razı olsun bana ikinci hayatımı verdiler, inşallah organ nakli konusunda vatandaşlarımız daha duyarlı olurlar, bizim gibi hastalara umut olurlar” dedi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanı Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

Sağlık Bakanı Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

19-04-2024 - SAĞLIK

Elektronik sigara uyarısı

Elektronik sigara uyarısı

18-04-2024 - SAĞLIK