ÖZEL HABER! Başkan Ekrem Yüce: Sakarya için yola devam!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Gazetemiz genel yayın yönetmeni Selçuk Öner'in sorularını cevapladı

RÖPORTAJ - 13-07-2023 19:35 2159 kez okundu.

ÖZEL HABER! Başkan Ekrem Yüce: Sakarya için yola devam!
  1. Türkiye Yüzyılı hedeflerine dair düşünceleriniz nelerdir? AK Parti bu konuda başarılı olabilecek mi?

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yirmi yıldır üzerine çalıştığımız Güçlü Türkiye hedefini çok daha ileri taşımayı; havada, denizde ve karada teknolojik hamleler gerçekleştirerek dünya devletleriyle yarışır duruma gelmeyi hedefledik.

Türkiye’nin şahlandığı bir yüzyıl hayali AK Parti olarak bizi daha da gayretlendiren, heyecanlandıran, aşkımızı alevlendiren bir hedef oldu. Bu motivasyonla çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyor; bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam ediyoruz.

Savunmada, sanayide, bilimde, tarımda, eğitimde, sağlıkta, turizmde dünyaya ülkemizin imzasını atacak dev projeler için uzun zamandır çalışmalarımız sürüyordu, sürüyor. Bu çalışmaların meyvelerini almaya dahi başladık. Gerçekleştirilen dev yatırım ve çalışmaların sonuçları olarak Togg, Altay Tankı, TCG Anadolu, ANKA ve daha nice araç hizmete sunuldu.

Türkiye Yüzyılı denilince saydığımızın hamlelerin yanı sıra istikbalimizi, huzurumuzu, çevremizi, gençlerimizi, kültürel değerlerimizi kapsayan bir anlayıştan bahsediyoruz aynı zamanda.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti teşkilatımızla tüm imkan, gayret ve inancımızla Türkiye Yüzyılı hedefimizi gerçekleştirmek; ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmek adına çalışmaya devam edeceğiz.

Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır.

 

  1. Sakarya’nın Türkiye Yüzyılı’na katkısı nedir? Ne gibi proje ve çalışmalar gerçekleştireceksiniz bu hedef doğrultusunda?

 

Sakaryamıza hizmet etmek için yola çıktığımızda üreten, kendine yeten ve ülkesine katma değer sağlayan bir Sakarya hedefiyle çalışmalarımızı şekillendirdik. Sanayide, tarımda, hayvancılıkta üretim yaparak, yapılan çalışmaları destekleyerek şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına fayda sağlamak adına çalışmalar sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz.

Şehrimizdeki yaşam standartlarını yükseltmek, hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet etmek, kent huzurunu ve sağlıklı bir çevreyi tesis edebilmek, çocuklarımızın, gençlerimizin çeşitli eğitim faaliyetlerinden faydalanabilmelerini ve spor dallarında aradıkları desteği bulabilmelerini sağlamak adına çalışmalarımızı gayretle sürdürmeye devam ediyoruz.

Tüm bu anlattıklarımız ve çok daha fazlası Partimizin Türkiye Yüzyılı hedeflerinin içerisinde bulunuyor. AK Parti olarak bakış açımız, hedefimiz ülkemizin ikinci yüzyılında çok daha güçlü; bilimde, sanayide öncü bir Türkiye ortaya koyabilmek.

Sakarya’nın Türkiye Yüzyılı’na katkısı Sakaryamız için en iyisini yapmak ile olacaktır.

Sakarya ve diğer tüm illerimiz gelişsin, büyüsün, kalkınsın ki Türkiye Yüzyılı gerçekleşsin, diyoruz.

 

 

  1. Deprem riski taşıyan bir şehir olarak Sakarya’da bu duruma yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor musunuz?

Sakaryamız için önemli bir gerçek olarak deprem riskini her daim aklımızın bir kenarında tutuyor, çalışmalarımızı gerçekleştirirken bu durumu dikkate alıyoruz.

Deprem gerçeği hayatımızın bu duruma göre ayarlanmasını gerektiren durumlar ortaya koyuyor. Bu durumda yerel yönetimler olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu duruma hassasiyetle yaklaşıyor; eğitim çalışmaları, çevre ve zemin düzenlemeleri, yapılaşma kurallarının kontrolleri gibi pek çok çalışmayı bu hassasiyetle gerçekleştiriyoruz.

Mevcut konutlarda dayanıklılık testleri, onarım ve yenileme gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz.

Bu konuda hayata geçireceğimiz son projemiz Konut A.Ş. oldu. Şehrimizdeki konut talebinin karşılanması ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi maksadıyla konut inşa etmeye başlıyoruz. Projemizin ilk adımı olarak Yenikent’te 25 bin metrekare alanda çalışmalara başlayacağız. Yapacağımızın konutlarda deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak sağlam zemin üzerine en iyi ve en doğru malzeme ile konutlarımızın inşasını gerçekleştireceğiz.

 

 

4) Spor Şehri Sakarya ve Bisiklet Şehri Sakarya unvanlarını aldınız. Sakarya bu konuda nasıl ilerlemeyi düşünüyor, ne gibi çalışmalar sürdürüyorsunuz spor alanında? 

Sakarya Bike Fest bu sene nasıl geçti Sakarya için?

Göreve başladığımız ilk andan itibaren şehrimizin olabilecek en iyi durumda olması adına gayret göstermeye devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm proje ve çalışmalarda işimizi en iyi şekilde, layıkıyla yapmaya özen gösteriyoruz.

Spor alanında da şehrimizin potansiyelinin farkında olarak pek çok çalışma gerçekleştirip bu potansiyeli en doğru ve en iyi şekilde meydana çıkarmaya çalıştık. Çalışmalarımız güzel sonuçlar doğurdu ve Avrupa Spor Şehri ve Bisiklet Şehri unvanlarını aldık.

Bu unvanları aldıktan sonra da çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. Geleneksel hale gelen Sakarya Bike Festi bu yıl da gerçekleştirdik. Bisiklet sporunda, futbolda, hentbolda, güreşte, tekvandoda ve başka pek çok alanda şampiyonalara, turnuvalara ev sahipliği yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kulüplerimiz ile sporcu yetiştiriyoruz.

Bisiklet Şehri unvanının hakkını verecek şekilde bisikletin günlük hayatımızdaki yerini arttıran çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sakaryamız kesintisiz bisiklet yolculuğu sunan bir altyapıya sahip neredeyse. Var olan ufak eksikliklerimizi tamamlamak adına da çalışmalarımız sürüyor.

Şehrimizi bisikletin ve sporun başkenti yapmak adına çok çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz.

 

 

  1. 2024 Yerel Seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?

2019’dan itibaren Sakaryamız ve  Türkiyemiz için durdurak demeden çalıştık. O zamanda beri şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik vaatlerimizi gerçekleştirdik. Hizmetlerimize her gün bir yenisini daha ekledik. Halka hizmet Hakk’a hizmet şuuruyla gündüz gece demeden çalıştık. Bundan sonrası için de çalışmayı canı gönülden istiyor, 2024 yılı Yerel Seçimlerinde de adaylığımızı koyarak halkımızın takdirine talip oluyoruz.

Sakarya bizim memleketimiz. Her karış toprağını biliyor, tanıyoruz. Hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını geçtiğimiz 4 yıl boyunca dinledik, notlarımızı aldık, çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Birçok çalışmaya da halihazırda devam ediyoruz. Bu şehir için hizmet etmek bizleri gururlandırıyor. Şehrimizin potansiyelinin farkındayız. Geçmiş çalışmalarımızda bu potansiyeli gerek ülkemizde gerekse dünyada duyurabilmek adına birçok çalışma gerçekleştirdik. Niyetimiz, Sakarya için bu hizmetlere gayretle devam etmektir. Bu hedef ve çalışmalarımızla Sakaryamızı bir marka şehir haline getireceğimize inancımız tamdır. Takdir, hemşehrilerimizindir.

  1. 2024’de gerçekleşecek yerel seçimler için genel yaklaşımınız nedir?

Bizim genel seçimler ve yerel seçimler için bakış açımız yaşanan fikir, görüş, inanç farklılıklarını bir zenginlik olarak kabul edip ülke içerisinde bu zenginlikten beslenmek; ülke dışında milli hedeflerde birleşmektir.

Önemsediğimiz ve hedeflediğimiz en önemli nokta ülkemizi kalkındırmak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünyaya yön veren bir Türkiye olmaktır. Genel seçimler için kendimizi ifade ederken kullandığımız Türkiye Yüzyılı anlatısı yerel seçimlerde de bizim için kendimizi milletimize anlatma noktasıdır. Çünkü biz yirmi yıldır inşa ettiğimiz Güçlü Türkiye’nin ötesine geçmeyi hedefleyerek milletimize hizmette yine kendimizle yarışıp ülkemizi dünya devlerinin arasına sokmak istiyoruz.

Dünyada yaşanan önemli dönüşüm ve değişimleri yakından takip ederek buna uygun adımlar atma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Savunma sanayiinde atılan önemli adımlar ve ülkelerin değişen güç dengeleri gerçekliğinin bilincinde olarak; bu alanda gerçekleştirdiğimiz atılımın devamını, sürdürülebilirliğini sağlamak adına ve bu hedefle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yerel seçimleri ülke vizyonumuzun önemli tamamlayıcısı olarak görüyoruz. AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz Güçlü Türkiye’yi tamamlayacak Türkiye Yüzyılı hedefimize yerelden verilebilecek en güçlü desteği sağlamak adına adaylığımızı koyuyoruz dedi. 

NOT RÖPORTAJIN 2. KISMI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAYIMLANACAK

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihe iz bırakan türküleriyle Aşık Veysel’e vefa gecesi

Tarihe iz bırakan türküleriyle Aşık Veysel’e vefa gecesi

24-11-2023 - RÖPORTAJ

Sakarya Böbrek Nakil Merkezi’nden 4 Yılda 180 Hastaya Yeni Bir Hayat

Sakarya Böbrek Nakil Merkezi’nden 4 Yılda 180 Hastaya Yeni Bir Hayat

13-11-2023 - RÖPORTAJ