Rektör Al BKÜB Dönem Toplantısına Katıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin dönem toplantısına katıldı. Batı Karadeniz Üniversitelerinin de yer aldığı toplantıda ortak eğitim fuarları, akademik hareketlilik, öğrenci hareketliği, eğitim ve Ar-Ge politikaları ile Üniversiteler için AB kaynakları ve destekler konuları hakkında konuşuldu.

EĞİTİM - 23-01-2023 12:24 314 kez okundu.

Rektör Al BKÜB Dönem Toplantısına Katıldı

 

 

Üniversitelerarası ortak bilimsel çalışmalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans, lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek, daha kaliteli bir eğitimi hedeflemek amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin dönem toplantısı Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

 

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Dönem Başkanı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzzafer Elmas,  Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ismail Hakkı Özölçer, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Yenilikçi Hizmetler Daire Başkanı Fatih Aydın katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan KÜ Rektörü Prof. Dr. Topal, BKÜB dönem toplantısının Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, KÜ’nün mevcut durumu ve gerçekleştirilen çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda; gündeme dair değerlendirmeler yapılırken, ortak eğitim fuarları, akademik hareketlilik, öğrenci hareketliği, eğitim ve Ar-Ge politikaları ile Üniversiteler için AB kaynakları ve destekler konuları üzerinde duruldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Yenilikçi Hizmetler Daire Başkanı Fatih Aydın tarafından Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Eğitim Destek Hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantının sonunda üniversitelerin ortak çalışma planları üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, görüş ve öneriler değerlendirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

28-03-2024 - EĞİTİM

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert