Robotik ve Kodlama Proje Şenliği'nde öğrenciler yarıştı

İSTANBUL (AA) - Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji geliştirme ve üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde Robotik ve Kodlama Proje Şenliği gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİ - 20-12-2022 11:10 354 kez okundu.

Robotik ve Kodlama Proje Şenliği'nde öğrenciler yarıştı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) açıklamasına göre, "geleceğin teknoloji yıldızlarının" yarıştığı proje şenliğinde robotik ve kodlama eğitimlerini tamamlayan gençler, ders sonunda öğrendikleri bilgiyi sahada pratikte gösterecekleri görev temelli yarışmaya katıldı. 27 ildeki 36 Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim alan 500'ün üzerinde takımın 6 bin 255 öğrencisinin katıldığı proje şenliklerinde gençler kıyasıya yarıştı.

"Akıllı robotlar kargo sistemi" temalı yarışmada mücadele eden öğrenciler, ortaya çıkardıkları robotlarla kargo sistemi kapsamında verilen görevi gerçekleştirdi. Yarışmada birinci turda görevi tamamlayan takımlar ikinci tura, ikinci turda görevi tamamlayan takımlar da üçüncü turdaki final turuna geçiş hakkı kazandı.

Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde, Türkiye'nin yerli teknoloji gelişiminin Edirne'den Hakkari'ye her ilde fırsat eşitliği sağlayarak uygulamaya geçebilmesini amaçlayan söz konusu projeyle geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmek ve geliştirmek amaçlanıyor. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olmak üzere 4 kurumun iş birliğiyle yürütülüyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

28-03-2024 - TEKNOLOJİ

Bakanlık Açıkladı: Bitki Koruma Sektöründe Kep Dönemi Başladı

Bakanlık Açıkladı: Bitki Koruma Sektöründe Kep Dönemi Başladı

28-03-2024 - TEKNOLOJİ

Reklamı Geç
Advert