Sakarya Üniversitesinde “Ses ve İmge Sanat Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından, 213 numaralı Sanatta Yeterlilik Atölyesi'nde “Ses ve İmge Sanat Çalıştayı” adlı bir workshop düzenlendi.

EĞİTİM - 30-12-2024 17:27 1051 kez okundu.

Sakarya Üniversitesinde “Ses ve İmge Sanat Çalıştayı” Gerçekleştirildi

 

 

Prof. Dr. Şive Neşe Baydar’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Sakarya Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Ayşegül Demir Tatar konuk olarak katıldı. Deneyimlerini aktaran Tatar, öğrencilere ilham verdi.

 

SANAT VE MÜZİK BİRLEŞTİ

 

Müzik ve sanatın bir arada olması gerektiğini vurgulayan Tatar, “Hayal Melodileri Resim Yarışması”’nda elde ettiği dereceyle müzikle olan bağını hiç koparmadığını dile getirdi. Bu bağlamda, sanatı ve müziği birleştiren bir çalıştay düzenlemenin kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

 

Çalıştay sırasında katılımcılar, beş farklı opera dinletisini izleyip dinledikten sonra bu eserlerden ilham alarak eskiz çalışmaları yaptı. Ardından Tatar, operaların konularını anlatarak katılımcılardan mevcut çalışmalarına yeni eskizler eklemelerini istedi. Workshop sonunda katılımcıların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi. 

Toplu fotoğraf çekiminden sonra workshop sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Minikler SASKİ’nin çevre dostu tesislerini keşfetti

Minikler SASKİ’nin çevre dostu tesislerini keşfetti

07-06-2026 - EĞİTİM

LGS sınavına girecek öğrencilere

LGS sınavına girecek öğrencilere "ekran kullanımını azaltın" uyarısı

07-06-2026 - EĞİTİM