Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı yayınladı

KÜLTÜR - SANAT - 18-09-2022 15:32 423 kez okundu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı yayınladı

 Vali Kaldırım'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajında;

Şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanın verildiği 19 Eylül 1921 tarihi, kahramanlıkları ve vatanseverlikleriyle övündüğümüz Kahraman Gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmenin en önemli zaman dilimlerinden biridir.

Bu aziz yurdun her karış toprağında terlerini ve kanlarını akıtmış, en zor şartlar altında dahi vatanına, bayrağına sahip çıkmış Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu şanlı bir mazi armağan etmiştir. Onların cesaretleri ve eşsiz fedakarlıkları sayesinde ay yıldızlı al bayrağımız, yurdun her köşesinde ve semalarında gururla ve şerefle dalgalanmaktadır. Asırlardır özgür bir şekilde barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan, bizlere Şehitlerimizin ve Gazilerimizin, bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onlar cesaretin ve fedakârlığın sembolleri olarak, milletimizin gönlünde daima var olmuştur, ebediyen de var olacaktır.

Şehitlik ve Gazilik makamlarını şereflerin en yücesi olarak gören, bu bilinç ve duyguları sinesinde daima barındıran Aziz Milletimiz; yüce değerlerimiz, bayrağımız, mukaddes vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda etmekten çekinmemiş, Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin kanıyla sulanan bu mübeccel topraklarımızı şanlı zaferlerle ebedi yurt kılmış ve Dünya’da eşi benzeri görülmemiş şanlı bir tarih ve medeniyet inşa etmişlerdir.

Tarihi eşsiz zafer ve şerefle dolu bu topraklarda “Gaza” anlayışını kendine şiar edinmiş olan bu Şanlı ve Kadirşinas Millet, devletimizin varlığına, hürriyet ve istiklaline, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleler ile bu coğrafyanın bizlere yurt edinilmesini sağlayan Kahramanlarımızı, vatanseverliğin yaşayan birer abideleri ve medar-ı iftiharı olarak kabul etmiştir.

Varlığını milletimize adamış Kahraman Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bizlere emanet ettikleri bu şerefli mirasa ve baştacı ettiğimiz değerlerimize her dönemde sahip çıkan Devletimiz ve Milletimiz de, yine onların hatıralarını her daim canlı tutarak verdikleri destansı mücadeleleri hafızalarda ve gönüllerde ilelebet yaşatmaya devam edecektir. Başımızın tacı bildiğimiz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ve yakınları ile Gazilerimize, Devletimizin ve Milletimizin gönül ve şefkat kapıları ilelebet açık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kore’den Kıbrıs Barış Harekâtı’na, dahili ve harici teröre karşı verilen kahramanca mücadelelerden 15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesine kadar milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Aziz Şehitlerimize sonsuz rahmet diliyor, Kahraman Gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyorum.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bayram haftasında 6 yeni film vizyonda olacak

Bayram haftasında 6 yeni film vizyonda olacak

12-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

'Ramazan’da Adapazarı, Adapazarı’nda Ramazan' Söyleşisi

'Ramazan’da Adapazarı, Adapazarı’nda Ramazan' Söyleşisi

08-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT