Sakarya’da Kahverengi Kokarca İle 16 İlçe'de Eş Zamanlı Mücadele Başlatıldı

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde kahverengi kokarca zararlısına karşı kapsamlı bir mücadele çalışması başlattı. Bugün 16 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla zararlının yayılımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

YAŞAM - 31-10-2025 08:40 915 kez okundu.

Sakarya’da Kahverengi Kokarca İle 16 İlçe'de Eş Zamanlı Mücadele Başlatıldı

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerle birlikte sahada planlı, etkin ve kararlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyor. Feromon tuzaklarıyla yapılan düzenli takiplerin yanı sıra, kışlak dönemine yönelik ilaçlama faaliyetleri ve üreticilere verilen eğitimlerle zararlının kontrol altına alınması amaçlanıyor.

Yetkililer, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir üretim anlayışı çerçevesinde yürütülen bu çalışmaların, tarımsal verimliliğin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin her aşamada yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sakarya'da iklim değişikliği farkındalık etkinliği düzenlendi

Sakarya'da iklim değişikliği farkındalık etkinliği düzenlendi

14-09-2026 - YAŞAM

Yusuf Alemdar ilk kez paylaştı…  Büyükşehir Konuk Evi gün sayıyor

Yusuf Alemdar ilk kez paylaştı… Büyükşehir Konuk Evi gün sayıyor

14-09-2026 - YAŞAM