SAKARYA’DA KIŞ KAMPININ KAPANIŞ GÜNÜ ÇOK GÖRKEMLİYDİ…

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Akıllı Tarım ve Çevre Kampı SAKARYA’da, düzenlendi.

YAŞAM - 05-02-2023 19:41 277 kez okundu.

SAKARYA’DA KIŞ KAMPININ KAPANIŞ GÜNÜ ÇOK GÖRKEMLİYDİ…


GSB Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış kampları, bu yıl 15 farklı temayla 15 farklı ilde gerçekleştirildi.

Sakarya’daki kampta, yaklaşık 150 öğrenciye; Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Kış Kampları kapsamında Akıllı Tarım ve Çevre temalı kamp Sakarya’da düzenlendi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğünde gerçekleşen ve 30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 150 öğrencin istifade ettiği kamp gençler için dolu dolu geçti.

 

"Akıllı Tarım ve Çevre Kampı"nın ilk gününde TAGEM Genel Müdürü, Dr. Metin TÜRKER’in açılış dersi ile başlayan kampa, Sakarya Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Danışmanı Prof. Dr. Nihat Gültekin, SAÜ Rektör yardımcısı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter yardımcısı Ali Oktar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Tarım  İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, ilgili kurum yöneticileri ve ülkenin farklı illerinden ve Sakarya’dan katılım sağlayan 150 öğrencinin  katılımları ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının riyasetinde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce

30 Ocak-3 şubat tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirdiği Akıllı tarım ve çevre kamp programında  TAGEM genel müdürü Metin Türker, TÜBİTAK BİLGEM Müdürü Erkan Dilaveroğlu, TARM İdari Koordinatörü Ömer Yılmaz, TV yapımcısı Serdar Kılıç ve akademisyenler; Bakan Danışmanı Prof. Dr. Nihat Gültekin,

İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, FSMVÜ'den Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Şule Ertan ELA, Tarım Teknolojileri ve AR-GE Direktörü Mustafa Atalar, gibi birbirinden değerli hocaların sunumları ile katılımcılara önemli bilgiler verildi.

 

Kampta ayrıca TRT sanatçısı İlker Gökkaya konseri ile öğrencilere sürpriz bir moral akşamı düzenlendi. Çiğ köfte partisi eşliğinde sıra gecesi eğlencesinde, öğrenciler gönüllerince stres atıp halaylar çekerek eğlendiler.

Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan TRT Belgesel’in tanınan yüzü, maceracı Serdar Kılıç “Doğa ve Yaşam” üzerine ilgi çekici sunumuyla sahnedeydi.

 

Kampta Sakarya ve farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, ilgilerini çeken temalarla ilgili pek çok değerli isimle bir araya geldi. Kamp süresince gençler ayrıca bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da buldular.

Tematik gezi kapsamında öğrenciler Geyve –Alifuatpaşa beldesinde bulunan Alifuat Cebesoy’un mezarını, kaldığı evi (Alifuatcebesoy Müzesi) ve tarihi Alifuatpaşa Köprüsünü rehber eşliğinde gezdiler. Gezi sonrası Geyve Yöresel Üretim Merkezinde Geyve Belediyesince verilen kahvaltıda buluşan öğrenciler üretim merkezini gezdiler ve alışveriş yaptılar. Daha sonra Taraklı Belediyesince ikram edilen öğle yemeğinde buluşan gençler, Taraklı ilçesinde tarihi mekanları, Yunus Paşa camii, hisar tepesi, Taraklı çarşısı,7 asırlık çınar, değirmen, çamaşırhane ve tarihi hamamı gezerek bol bol fotoğraf çektirip öz çekim yaptılar.

 

Kamp boyunca öğrencilerin dersleri Arifiye Belediyesine ait, Seyfettin Kubilay Kültür Merkezinde gerçekleşti. Öğrencilere, Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğünde Sakarya’nın meşhur yemeği ıslama köfte ve kabak tatlısı da ikram edildi.

Akıllı Tarım ve Çevre Kampına katılan öğrenciler "Gönül Bağı Etkinlikleri" kapsamında Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneğin de  engelli bireyler ile bir araya gelerek onlarla sohbet ettiler ve hep birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrasının konserine katıldılar.

Ayrıca giderleri Erenler belediyesince karşılanan etkinlikte, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi, misafirlerimiz için kampa özel gösterimi Cadde 54 Alışveriş merkezinde izletildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesini ziyaret eden gençler gazi ve şehit yakınları ile buluştu. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün kabrini ve Sakarya şehitliğini de ziyaret eden gençler, şehitlerimizi dualarla andıktan sonra, şehit aileleri ve gaziler ile Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğündeki yemekte bir araya geldiler.

 

Kamp süresince öğrencilere yönelik Bilgi Yarışması ve Masa Tenisi turnuvaları düzenlenerek, dereceye girenlere madalya ve ödülleri takdim edildi. Ayrıca kampa katılım sağlayan tüm öğrencilere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesince de hediyeler verildi.

 

Kampın son günü yine dolu dolu geçerken, sürprizlere de sahne oldu;  Kampın son gününde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tematik Kış Kampları Kapanış Programı'na yönelik 15 ile ve tüm ülke gençliğine hitaben bir video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanımızın mesajı kamptaki öğrencilere aynı anda izlettirilirken, bu sürpriz gençlerden büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mesajında şunları kaydetti;

15 farklı ilimizde, 15 farklı temada hayata geçirilen kış kamplarının 7. sini tamamlamış bulunuyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızı ve 7. Tematik Kış kampının düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

Sizleri batıdan devşirdikleri tanımlara ve harflere hapsetmeye çalışanlara inat Teknofest gençliğinin nasıl olması gerektiğini gösterdiniz. Her birinizin bu kamp dönemini yeni dostluklar kurmak, yeni beceriler kazanmak suretiyle verimli bir şekilde değerlendirdiğinize inanıyorum. Biz de ülkemizin farklı illerinden binlerce gencimizin kamp programlarına gösterdiği teveccühünden dolayı son derece memnunuz. Tüm bu kazanımların hayatınız boyunca yolunuzu aydınlatmasını temenni ediyor, kamplarımızda konuşmacı ve eğitimci olarak iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Tematik kamp ve faaliyet çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği müjdesini buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Günün bir diğer önemli başlığı ise,

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin sürpriz yaparak kamp eğitim salonundaki öğrencilerimizin son dersine canlı yayında video konferans ile bağlanarak kısa bir sunum yapmasıydı.

Gençlerin ülkenin geleceği ve umudu olduğuna işaret eden sayın Bakanımız, tarımın öneminin gençler tarafından iyi bilindiğini belirtti. İnsanlık var olduğundan bu yana, tarımsal üretimin önemini koruduğunun altını çizen Kirişci, pandemi döneminde de bu konunun daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Tarım ve çevre sizlere emanet ve bu emaneti siz gençler aracılığıyla ileriye doğru taşımamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“TarımCebimde” uygulamasını gençlere hatırlatan bakanımız gençlerden bu uygulama aracılığı ile her daim kendileri ile ilgili değerlendirmelerini beklediklerini paylaştı."

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’da kapanış konuşmasında;

Sevgili gençler,

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 7. si düzenlenen Tematik Kış Kampları kapsamında bu yıl,

Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun riyasetinde,

İl Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla

“Akıllı Tarım ve Çevre” temalı kampımızda sizlerle buluştuk ve 6 gündür sizlerle birlikteyiz. Öncelikle bu birliktelikten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Kampımız süresince destekleri ile yanımızda olan başta Sakarya Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, Adapazarı, Erenler, Arifiye, Geyve ve Taraklı Belediyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

En önemlisi özelde siz sevgili gençlerimize ve bizlere genelde ise tüm ülke gençliğine gönderdiği video mesaj ile kampımızı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, bu kampın bir ayağınında Sakarya’mızda gerçekleştirilmesini sağlayan Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve tüm Bakanlık yetkililerimize, yine kampımıza video konferans ile katılım sağlayarak sizlerle buluşan Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ’ye, kampımız süresince bizlerle olarak büyük emek veren çok değerli Akademisyenlerimize, Eğitimcilerimize, katılım sağlayan tüm konuklarımıza ve kamp süresince büyük emek harcayan tüm çalışma arkadaşlarımıza yürekten  teşekkür ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 farklı ilde, 15 farklı tema ile icra edilen bu kış kamplarıyla ilgili genel değerlendirmesi bence çok önemli ve çok kıymetliydi. Hakeza Tarım ve Orman Bakanımızın da çok değerli mesajları oldu. Ümit ediyorum ki tüm bu mesajlar başta olmak üzere 5 gündür hem sizlere hitap eden hemde sizleri dinleyen değerli konuklarımızın sunumlarından büyük oranda istifade etmiş ve kişisel gelişiminize katma değer sağlamışsınızdır.

Coğrafyasıyla, kültürüyle farklı bir şehirde yani Sakarya'da bir hafta geçirmenin hazzını almış, yeni arkadaşlıklar edinmiş olduğunuzu ve unutulmaz hatıralar biriktirdiğinizi düşünüyorum.

İnşaallah bu kazanımlar ve hatıralar ile memleketinize döneceksiniz.

Biz sizlerle beraber olduğumuz için çok mutlu olduk ve sizleri çok sevdik. Yüzlerinizdeki tebessümler ve sürece olan aktif katılımlarınızdan anlıyoruzki sizlerde bizi sevmiş ve mutlu olmuşsunuz. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk, başarı, refah ve huzur diliyoruz.

Bu gün ayrılık vakti ve kampımız nihayete eriyor.

Son olarak hepinize hayırlı yolculuklar dilerken, sağ salim bir şekilde memleketinize ve ailelerinize kavuşmanızı temenni ediyorum. Allaha emanet olun şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakırtaş ve Ünlü Ailelerinin Mutlu Günü

Bakırtaş ve Ünlü Ailelerinin Mutlu Günü

21-04-2024 - YAŞAM

Çam Dağı'nda havaların ısınmasıyla doğa canlandı

Çam Dağı'nda havaların ısınmasıyla doğa canlandı

21-04-2024 - YAŞAM