Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesinin Mezuniyet Coşkusu

Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, rektör yardımcıları, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Alkan ve dekan yardımcıları ile akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

EĞİTİM - 25-08-2022 11:23 1017 kez okundu.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesinin Mezuniyet Coşkusu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) ile Fen-Edebiyat Fakültesinin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.Törende kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini bugün tamamlıyorsunuz. Bugün her biriniz, artık kendinizin ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu birer genç mimar, tasarımcı ve sanatçısınız. Tüm kalbimle inanıyorum ki; yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler, hayatta yeni başarılar elde ettikçe, Sakarya Üniversitesinin adını daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız.” ifadelerini kullanarak öğrencilere üstün başarılar diledi. Dekan Prof. Dr. Turğay, “Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz ve özenle, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz göz bebeklerinizle, sevgili evlatlarınızla iftihar edebilirsiniz.  Onlar sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla çalışıp bu başarıya ulaştılar. Evlatlarımızın gelecekte yaşayacakları başarılarını duydukça sizlerle birlikte biz de iftihar edecek ve gurur duyacağız.” diyerek herkesin huzurunda mezun ailelerine teşekkür etti.

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Alkan, “Bu akşam burada bulunan misafirlerimiz, tarihi bir mezuniyet törenine şahit oluyorlar. Bu yıl mezun olan öğrencilerimiz Fen-Edebiyat Fakültesinin son mezunları olacak. Diplomaları bu anlamda çok daha değer kazandı. Türk akademisine ve toplumuna kazandırdığımız genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Velilerimize, çocuklarına vermiş oldukları emek ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Fakültemizin akademisyenlerini de çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrenci kardeşlerimizin yolunun ve bahtının açık olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanarak mezunlara başarılar diledi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birincisi Yassmin Aly İsmail Elsayed İbrahim, ikincisi Fatma Altunbaş ve üçüncüsü İrem Gür olurken Fen-Edebiyat Fakültesi birincisi Elif Ebrar Gezer, ikincisi Ferdi Ramazan ve üçüncüsü Suna Yüksekyayla oldu.

Fakülte birincilerinin konuşması ve diploma yemininin ardından protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Kep atarak mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SUBÜ ailesi Ramazan Bayramı için buluştu

SUBÜ ailesi Ramazan Bayramı için buluştu

15-04-2024 - EĞİTİM

Teknikerliğin geleceği Fikir Sofrası’nda konuşuldu

Teknikerliğin geleceği Fikir Sofrası’nda konuşuldu

15-04-2024 - EĞİTİM