Sanatçı Burhan Çaçan'ın cenazesi yarın toprağa verilecek

İSTANBUL (AA) - Bugün evinde hayatını kaybeden sanatçı Burhan Çaçan yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

KÜLTÜR - SANAT - 12-01-2023 18:45 504 kez okundu.

Sanatçı Burhan Çaçan'ın cenazesi yarın toprağa verilecek

Sanatçının cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle vaktini müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

"Çakmak Çakmağa Geldik", "Ayaz Geceler" ve "Neden Geldim İstanbul'a" adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan 63 yaşında vefat etti.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 1960'ta dünyaya gelen sanatçı, TRT Erzurum Radyosunun 1978'de açtığı amatör sesler yarışmasını kazanarak müzik dünyasına adım attı.

Başarılı sanatçı, 1981'de "Sefa Geldin" adlı ilk albümünü çıkardı. Daha sonra "Kızlar Çıktı Çayıra", "Deh Deyin Kızlar", "Ben Yarime Neler Alayım", "İpek Mendil", "Memik Oğlan", "Ayaz Geceler", "Yağ Yağmur", "Vurun Dalgalar", "Sen Nerdesin- Kış", "Damla Damla", "Senden Sonra", "Çakmak Çakmağa Geldik", "Mevlüt ve İlahiler", "Neden Geldim İstanbul'a", "Beni Anneme Götürün", "Unutulmayanlar 1", "Namussuz Ayrılık", "İlahiler 99", "Alınyazım", "Türküleri Özledim", "Gecenin Yarısı", "Sus Dinle", "Yalan", "Sabaha Kadar", "Zor Akşamlar", "Bu Gece" ve "Bu da mı Yalan" adlı albümleri müzikseverlerle buluşturdu.

Burhan Çaçan ayrıca "Makber", "Ağlama Yavrum", "Yetim Cemo", "Her Yer Karanlık", "Ayaz Geceler" ve "Yağ Yağmur" adlı filmlerde de rol aldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bayram haftasında 6 yeni film vizyonda olacak

Bayram haftasında 6 yeni film vizyonda olacak

12-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

'Ramazan’da Adapazarı, Adapazarı’nda Ramazan' Söyleşisi

'Ramazan’da Adapazarı, Adapazarı’nda Ramazan' Söyleşisi

08-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT