Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin Mezuniyet Coşkusu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

EĞİTİM - 26-08-2022 10:30 898 kez okundu.

Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin Mezuniyet Coşkusu

Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır ve dekan yardımcıları ile akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay öğrenme sürecinin hayat boyu devam edeceğini vurgulayarak, “Sizleri, dört yıllık bu ağır eğitimin sonucunda gösterdiğiniz başarıdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu vesile ile ve artık öğrencimiz değil meslektaşımız olduğunuz üzere, daha deneyimli bir meslektaşınız olarak sizlere hatırlatmak isterim ki; düzenimizi daha iyi seviyelere ulaştırma yönünde çaba göstermek, bugünden itibaren sizlerin de görevidir. Bu yetileri kazanmak ise esas olarak sizlerin elindedir, kendinizi meslekî açıdan daha donanımlı hale getirmenize bağlıdır.” şeklinde konuştu. Dekan Prof. Dr. Narbay, “Hangi hukuk mesleğini seçerseniz seçin toplumsal barışa, insan hakları idealine, hak ve adalete hizmet ettiğinizin; bu ideallerin muhafızları olduğunuzun bilincinde olmanızı ve her şekilde hukukçu faaliyetinin vicdan muhakemesiyle birlikte icra edildiğini hiçbir zaman unutmamanızı temenni ederim. Meslek onuruna yaraşan başarılı yıllar dilerim.” söylemleriyle iyi temennilerini dile getirdi.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, “Yeni ve farklı bir deneyimin başlangıcındasınız. Unutmayınız ki, hayat hem fırsatları hem de riskleri içerisinde barındırmaktadır. Bizler elimizden geldiğince sizleri bu hayata hazırlamaya çalıştık. Sürekli gelişen ve dönüşen dünyamızda her şeyin çok hızlı değişmekte olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım. Kendimizi bu değişimlere karşı hazırlıklı ve dirençli tutalım. Kendimizi yaşamımız boyunca sürekli yenileyelim, geliştirelim. Sakarya Üniversitesi mensubu olmaktan hep gurur duyalım. Okulumuzla hocalarımızla ve arkadaşlarımızla gurur duyalım. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizi kutlar, siz değerli öğrencilerimizi bir kez daha saygı, sevgi ve muhabbetle selamlarım. Yaşamınız boyunca ve bundan sonraki hayatınızda sürekli başarılarınızın sizlerle birlikte olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullanarak iyi dileklerde bulundu.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Hukuk Fakültesi birincisi Ceren Turun, fakülte ikincisi Umut Recep Ali Yıldız ve fakülte üçüncüsü Melike Yaman olurken Siyasal Bilgiler Fakültesi birincisi İlhan Ferak, fakülte ikincisi Nyamjargal Enkhbayar ve fakülte üçüncüsü Gülşah Evcim oldu.

Fakülte birincilerinin konuşması ve diploma yemininin ardından protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Kep atarak mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

18-04-2024 - EĞİTİM

SUBÜ ailesi Ramazan Bayramı için buluştu

SUBÜ ailesi Ramazan Bayramı için buluştu

15-04-2024 - EĞİTİM