Tıp Fakültesi Öğrencilerine ‘Kliniğe Merhaba Eğitimi’

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi dönem 4 ve 5  öğrencilerine ‘Kliniğe Merhaba Eğitimi’ verildi.

SAĞLIK - 06-09-2022 11:57 263 kez okundu.

Tıp Fakültesi Öğrencilerine ‘Kliniğe Merhaba Eğitimi’

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve fakülte öğrencileri katıldı.

Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Sizler için mezuniyet gibi olan bu sevinçli gününüzde sizlerle beraber olmak bizleri de memnun etti. Mezuniyet kelimesi köken olarak izin vermekten, ruhsat almaktan geliyor; sizlere de hocalarınız tarafından kliniğe geçmeye izni verildi. Doktorluk mesleği, zorluklarla mücadeleyle dolu ama bir o kadar saygın ve zevkli bir meslek. Sizlerden ricam kendi alanlarınızda çok iyi olun ve başka alanlardan da kendinizi besleyin. Sizler bizim her şeyimizsiniz, bizler için önemlisiniz. Söz konusu öğrencilerimiz olunca gözlerimizi dört açıyoruz. İdare ile ilgili her türlü sorunuzda telefonlarımız ve kapılarımız öğrencilerimize her zaman açık olacak. Talepleriniz doğrultulsunda mümkün olan ne varsa o konuda sizlerin memnuniyetini ve yetkinliğini arttırmak için çabalayacağız. Son olarak doktorluk mesleğine hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Hastaya Bir Hekim Gibi Dokunun

Eğitimde konuşan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, “Kliniğe Merhaba Eğitimi ile öğrencilerimize gün boyu klinikte neler yapacaklarını, nasıl yapacaklarını ve nelere dikkat edeceklerini paylaşmış olacağız. Sizlerden iki ricam olacak. Bizlerin başarısı mezunlarımızın kalitesiyle ölçülüyor. Kalitedeki en önemli göstergelerden biri tıpta uzmanlık sınavında aldığınız notlar. Çok önemli iki dönemimiz var. Bu iki yılda tıpta uzmanlık sınavında iyi bir derece, iyi bir not alabilmek için şimdiden çaba sarf etmenizi istiyorum. İkinci ricam, 4. ve 5. sınıflar sizin bütün hayatınız boyunca yapacağınız mesleği öğreneceğiniz en temel sınıflar. Sevgili arkadaşlar hastaya dokunun. Hastaya bir hekim gibi dokunun. Sahiplenerek dokunun. Sahiplendiğiniz her hasta sizleri yirmi yıl, otuz yıl yönlendirecek bilgiler verecek. Hastaları kendi anneniz, babanız, kardeşinizmiş gibi sahiplenerek izleyin. Böyle yaparsanız emin olun bir ömür boyu o hastadan elde ettiğiniz bilgileri unutmayacaksınız. Hepinize başarılı bir eğitim diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Kliniğe Merhaba Eğitimi gün boyu devam ederken ilk oturumunda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Tülay Kaya fakülte öğrencilerine ‘Hastanede Ne Nerede?’ sunumu yaptı. Doç. Dr. Ahmet Kara ise öğrencilere ‘Çep Tıp Eğitimi’ verdi.

‘Hasta/Hekim, Hekim/Hekim İletişimi Üzerine Vaka Senaryoları Üzerinden İnteraktif Sunum’unu Prof. Dr. Esra Yazıcı ve Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı yaptı. SAÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş ise öğrencilere ‘Hekimin Malpraktisten Kaynaklanan Hukuki ve Cezai Sorumluluğu’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Eğitim katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Acil Sağlık Ekipleri Mobil Sahra Hastanesi Kurulum Tatbikatı" düzenleniyor

28-03-2024 - SAĞLIK

Virüsler daha çok hayvandan insana değil insandan hayvana bulaşıyor

Virüsler daha çok hayvandan insana değil insandan hayvana bulaşıyor

26-03-2024 - SAĞLIK

Reklamı Geç
Advert