Togg CEO’su Sakarya Üniversitesi Derece Töreni’nde

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Dereceleri Töreni gerçekleşti. Derece yapan mezunlar, Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen derece töreniyle protokol üyelerinden belge ve ödüllerini teslim aldı.

EĞİTİM - 30-08-2022 08:05 726 kez okundu.

Togg CEO’su Sakarya Üniversitesi Derece Töreni’nde

Mezuniyet Törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ dekanları, belediye başkanları ve STK’lar, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını yapan ve günün anlam ve önemini vurgulayan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Bundan yaklaşık dört yıl önce, Sakarya Üniversitesi Ailesine katılan değerli öğrencilerimizi mesleğe hazırlayıp yetkin bireyler olarak mezun etmenin onurunu ve onlardan ayrılmanın burukluğunu birlikte yaşıyoruz.” dedi. Sakarya üniversitesinin Türkiye’nin en güzel illerinden birinde, dünyanın dört biryanından gelen öğrencilerine uluslararası yükseköğrenim standartlarına ve çağın gereklerine uygun bir eğitim sunduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Al, “Sakarya Üniversitesi olarak bizler çağdaşları ile yarışabilecek düzeyde sağlam bilimsel bir alt yapı ile donatılmış, analitik düşünme ve çözüm üretme yeteneklerine sahip, ne istediğini bilen, kendine güvenen, yetkin ve donanımlı bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Tüm bunları, akademik geleneklere bağlı kalarak çağın gereklerini takip eden güçlü akademik kadromuzla yapıyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde en büyük paya sahip olan akademik ve idari personellerimize, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Yarım asırlık bir geçmişi olan Sakarya Üniversitesinin, çeyrek asrı aşkın bir süredir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, “Akademik hedeflerimizi ve teknik kapasitemizi, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçları ile uyumlaştırıyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ülkemizin teknolojik kapasitesini güçlendirmek, yerel ve ulusal düzeyde stratejik sektörlere destek vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya Üniversitesi olarak bizler öğrenci dostu olmaya ve hep öğrenciden yana tavır almaya devam edeceğiz.” dedi. Togg CEO’sunun, Sakarya Üniversitesinin mezuniyet programına davet edilmesini de bu anlayışın bir yansıması olarak açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Al, “Umarım kimliğinizin bir parçası haline gelen üniversitemizle olan bağınızı hep güçlendirerek devam ettirirsiniz. Mezuniyetiniz hayırlı, yolunuz açık olsun.” diyerek mezunlara erdemli ve başarılı bir hayat temennisinde bulundu.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet coşkusuna ortak olan Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Rektör Hamza Al’a davetlerinden dolayı teşekkür ederek sunumuna başladı.

Oyunun Kuralları Değişiyor

Sunumuna başlarken oyunun kurallarının değiştiğini ifade ederek otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu belirtti. Yeni mobilite çözümleri, yapay zeka, oyunlaştırma, blok zincir, büyük veri, sürdürülebilirlik, akıllı şebekeler, enerji çözümleri gibi kavram ve uygulamaların stratejik alanları oluşturduğunu söyledi.

Her Şeyin Temeli İnsan

Uluslararası firmalardan tersine beyin göçüyle 27 çalışan kazandıklarını ifade eden Karakaş 540 mühendisle çalıştıklarını ifade etti. Togg çalışanlarının; %40’ının master ve doktora derecesine sahip olduğunu, kadın çalışan oranının %27 olduğunu, ortalama çalışan tecrübesinin 11 yıl olduğunu ve 1100’den fazla çalışana sahip olduğunu belirtti.

Togg İş Birliği Başarı Formülünü Açıkladı

İş birliği başarı formülünün birey, ekip ve organizasyon olarak üç ana temadan oluştuğunu ifade eden Karakaş, geleceği yönlendirmek için bu üç kavramın gerekliliğini ve önemini katılımcılarla paylaştı.

Togg Mart’ta Trafiğe Çıkıyor

Yerli otomobil hakkında sunum yapan Karakaş, “Şu an Gemlik Kampüsü’müzdeki deneme üretimlerindeyiz. Deneme üretimi bizim sektörümüzde şu anlama geliyor; o kadar karmaşık bir yapıyı bir araya getirirken deniyoruz, öğreniyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 29 Ekim’de Gemlik’teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve inşallah Mart’ta trafiğe çıkmış olacak.” dedi. Mezun öğrencileri tebrik eden Karakaş, “Asla pes etmeyin.” diyerek sözlerine son verdi.

Sakarya Üniversitesi birincisi Elif Ebrar Gezer, ikincisi İlhan Ferak, üçüncüsü Ferdi Ramazan Güner ve dördüncüsü Nyamjargal Enkhbayar oldu. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu birincisi ise Nimet Beyza Berber oldu.

SAÜ birincisi Elif Ebrar Gezer’in konuşması ve mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından tüm mezunlar kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar. Mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SADEM’de ‘Kardeşlik Buluşması’ iftarı düzenlendi

SADEM’de ‘Kardeşlik Buluşması’ iftarı düzenlendi

29-03-2024 - EĞİTİM

SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu Ormanya’daydı

SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu Ormanya’daydı

29-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert