Toyota Otomotiv ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında; Sakarya'da nitelikli iş gücü ihtiyacını da karşılamak amacıyla öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerini ortaya çıkaracak; başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmelerini ve eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkilerin güçlendirilerek Sakarya'da insan kaynağının geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar hızla devam ediyor.

EĞİTİM - 20-09-2022 19:29 728 kez okundu.

Toyota Otomotiv ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. ile Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi arasında Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında çalışanların mesleki eğitimlerine katkı sağlamak ve belgelendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların sonucunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdürü Cengiz Gediksiz, MESEM İş Birliği protokolünü imzaladılar. 

 

  İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki değişiklikler sayesinde Mesleki Eğitim Merkezlerinde büyük bir ivme kazanıldığını ifade etti. Sakarya'da Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olan öğrenci sayısının günden güne artarak hem nicelik hem de nitelik olarak istenen hedeflere ulaşılacağını ve nitelikli istihdamın önemli gelişme kaydedeceğini belirtti.

 

  Tören sonrası İl Millî Eğitim Müdürümüz ve beraberindeki heyete fabrika üretim bantlarına tanıtım turu düzenlendi. İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, firmanın eğitime verdikleri destekten ve bugünkü misafirperverliklerinden ötürü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdürü Cengiz Gediksiz'e teşekkürlerini iletti. İşletme yetkilileri de önümüzdeki süreçte protokol kapsamının genişletilerek eğitime verecekleri desteğin artırılması yönünde çalışmalar yapılacağını ifade ettiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

28-03-2024 - EĞİTİM

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert