Tübitak 4007 Bilim Şenliği Projesi Kabul Edildi

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün Tübitak 4007 “Adapazarı Bilim Şenliği” adlı projesi Türkiye’de desteklenen 57 projeden biri olarak kabul edildi.

TEKNOLOJİ - 19-05-2024 05:19 137 kez okundu.

Tübitak 4007 Bilim Şenliği Projesi Kabul Edildi

İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Çalışmaları

Adapazarı Bilim Şenliği’nde, projenin hedef kitlesini okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri oluşturuyor. Şenlikte yapılacak atölyelerle öğrencilerin “İklim Değişikliği” temasıyla bilinçlenmesi ve farkındalık kazanması amaçlanıyor. Projede; enerji, su, hava, toprak, sağlık, kutup, sıfır atık, farkındalıktan oluşan 8 alt tema yer alıyor. Eğlenceli ve uygulamalı bilimsel etkinlik ortamları aracılığıyla iklim değişikliği ile mücadele konusunda farkındalık oluşturularak bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Adapazarı Bilim Şenliği 26-27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Atatürk Bulvarı AKM önünde bulunan alanda halka açık gerçekleştirilecek. Alt temalara uygun etkinliklerin gerçekleştirileceği 23 atölye ve 2 seminer çalışmasıyla katılımcıların eğlenerek öğrenmeleri, farkındalık kazanmaları hedefleniyor.

Adapazarı Bilim Şenliği Hazırlıkları Başladı

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Engin Kahraman, Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 57 projeden birini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Adapazarı Bilim Şenliği” ile binlerce öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Proje hazırlama sürecinde yer alan tüm paydaşlara teşekkürlerini ileten Kahraman, bilim şenliği için hazırlıkların başladığını söyledi.

TÜBİTAK Projelerini Çok Önemsiyoruz

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün uhdesinde Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenecek olan bilim şenliği ile ilgili İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, TÜBİTAK projelerini çok önemsediklerini belirterek öğrencileri bilimsel çalışmalara katmaya devam edeceklerini, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimi etkinlikler yoluyla kazandırmak istediklerini belirtti. Bakırtaş, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünü, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CANiK ve SYS Grup şirketlerine EFES-2024 Tatbikatı'nda tam not

CANiK ve SYS Grup şirketlerine EFES-2024 Tatbikatı'nda tam not

30-05-2024 - TEKNOLOJİ

Lexus, tamamen elektrikli RZ 450e'yi Türkiye'de satışa sundu

Lexus, tamamen elektrikli RZ 450e'yi Türkiye'de satışa sundu

30-05-2024 - TEKNOLOJİ