TÜBİTAK’tan SAÜ’ye Bir Destek Daha

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Çetinel’in yürütücülüğünü yaptığı “Deri Lezyonlarının Görüntülenmesi, Tespiti ve Sınıflandırılması için Yapay Zekâ Destekli Prototip Ürün Geliştirilmesi” başlıklı proje “1005- Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TEKNOLOJİ - 03-01-2023 03:03 361 kez okundu.

TÜBİTAK’tan SAÜ’ye Bir Destek Daha

 

Amacı deri kanseri teşhisinde tanı doğruluğunu artırmak ve tanı koyma süresini azaltmak için klinik kullanıma uygun bir prototip tasarlamak olan projenin ekibinde; Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Akgün, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rabia Öztaş Kara ve Sakarya Üniversitesi Adapazarı MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sevda Gül bulunuyor.

Projenin başarı ile tamamlanması ile deri kanseri teşhisinde klinik kullanıma uygun, yüksek performanslı, portatif ve muadillerine kıyasla düşük maliyetli yerli bir ürünün ortaya çıkacağını söyleyen proje yürütücüsü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Gökçen Çetinel, bu sayede deri lezyonlarına ait tanı doğruluklarının yükselmesi, dermatologların tanıda ikinci bir göz olarak yardım alabilmeleri sağlayacaklarını belirtti. Doç. Dr. Çetinel ürünün düşük maliyet, hızlı temin edilme ve kolay kullanım gibi birçok özelliği sayesinde tüm hastane ve polikliniklerde rahatlıkla kullanılabilecek yerli bir ürün olacağından, projenin ülkemize hem sosyal hem de ekonomik yönden çok önemli bir katkı sağlamasını beklediklerini vurguladı. Doç. Dr. Çetinel ayrıca projenin yazılım tarafının da tamamen yerli olması sayesinde yazılım geliştirme/güncelleme aşamaları gibi bazı hizmetlerin de dışa bağımlılık olmaksızın kolaylıkla gerçekleştirilebileceğini aktararak proje tamamlanma aşamasında proje ekibi tarafından patent başvurusu yapacaklarını söyledi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri

Konut sitelerindeki elektrikli araç şarj üniteleri "fiyat avantajı ve konfor" sağlıyor

21-04-2024 - TEKNOLOJİ

Üniversite sanayi işbirliğiyle hidrojen yakıtlı kombi üretilecek

Üniversite sanayi işbirliğiyle hidrojen yakıtlı kombi üretilecek

20-04-2024 - TEKNOLOJİ