Uluslararası Hukuk Bağlamında İsrail- Filistin Uyuşmazlığı Paneli düzenlendi

Sakarya Valiliği, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi Anayasa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

EĞİTİM - 23-12-2024 19:06 984 kez okundu.

Uluslararası Hukuk Bağlamında İsrail- Filistin Uyuşmazlığı Paneli düzenlendi

Panel, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Narbay, konuşmasında Filistin’de uzun süredir devam eden insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Filistin’deki insani krizin, insan onuru ve haklarına dair temel ilkeleri zedelediğine vurgu yaparak, bu tür durumların uluslararası toplumu harekete geçirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Filistin’deki durumun gündemde tutulmasının önemini de yineledi.

“İsrail’in Filistin’de İşlediği Suçlara İlişkin Ulusal ve Uluslararası Yargı Süreçleri”

Panelin ilk konuşmacısı olan Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Koca, “İsrail’in Filistin’de İşlediği Suçlara İlişkin Ulusal ve Uluslararası Yargı Süreçleri” başlıklı konuşmasında önemli noktalara değindi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren Karagözoğlu, “İnsancıl Hukuk Bağlamında İsrail’in Batı Şeria’daki Hukuk Dışı Yerleşimleri ve Divan’ın 2024 Tarihli Danışma Görüşü” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin son konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Yeşim Yıldız ise “İsrail-Filistin Meselesinde Devletlerin Tutumunun İştirak Kapsamında Değerlendirilmesi” başlıklı bir konuşma yaparak dikkat çekici ayrıntılara değindi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Teknolojiden uzaklaştılar, okul bahçesinde toplanarak kitap okudular

Teknolojiden uzaklaştılar, okul bahçesinde toplanarak kitap okudular

13-05-2026 - EĞİTİM

Pilav günü etkinliğinde buluştular

Pilav günü etkinliğinde buluştular

13-05-2026 - EĞİTİM