Yunus Tever 'İki hastaneye MR cihazı' kazandırılacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Yunus Tever, Arifiye Sadıka Sabancı Devlet Hastanemize bir adet MR cihazı temin edildiğini belirterek, SEAH Acil Durum Hastanesi’ne de bir MR cihazı kazandırılacağını söyledi.

SİYASET - 08-01-2023 13:21 553 kez okundu.

Yunus Tever 'İki hastaneye MR cihazı' kazandırılacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Yunus Tever, ilimizdeki MR randevu sürelerinin kısaltılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Tever, “Tomografi ve MR çekiminde OECD ülkelerine bakıldığında ülkemiz ilk sıralarda yer alıyor. Hastanelerin yoğunluğu, muayene sürelerinin kısalığı ve hastaya yeteri fiziki muayene süresinin ayrılamaması gibi nedenler bu tetkikleri artıran en önemli unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Bundan sebep Sakarya’mızda da vatandaşlarımızdan MR randevu sürelerinin uzunluğu konusunda çokça şikayet ve geri dönüş alıyoruz.

 

ÇEKİM YOĞUNLUĞU

Şunu da özellikle belirtmeliyim ki şu anda herhangi bir hastanemizde MR cihazının bozukluğu veya çalışmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Kısım kısım çekim yoğunluğundan kaynaklı uzun süreli randevu dönüşleri mevcuttur. Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Arifiye Sadıka Sabancı Devlet Hastanemize bir adet MR cihazı temini yapılmıştır. Bu ay sonunda hizmete alacağımız cihazımız ile şehrimizdeki randevu yoğunluklarının bir nebze olsun önüne geçeceğimizi düşünüyorum.

 

100 YATAKLI HASTANE

SEAH 100 Yataklı Acil Durum Hastanemize de önümüzdeki günlerde bir adet MR cihazı kazandıracağız. Bu cihazın ihalesi henüz gerçekleşmedi. Bakanlığımız bu süreci de yakından takip etmektedir. Bu cihazımız da geldiğinde SEAH Türkiye’de iki ayrı noktadan MR cihazını kullanabilen tek hastane örneği olacaktır. Tüm bunlar MR randevu sistemini rahatlatacak önemli adımlardır. Güçlü olan sağlık altyapımızı ve sağlık sistemimizi gün geçtikçe yenilemeye, şehrimizin ihtiyaçlarına uygun adımları atmaya durmadan devam edeceğiz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya MR cihazı başta olmak üzere ilimize vermiş olduğu destekler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yusuf Alemdar “Erenler’de hizmet seferberliği başlatacağız”

Yusuf Alemdar “Erenler’de hizmet seferberliği başlatacağız”

29-03-2024 - SİYASET

Ali İhsan Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız

Ali İhsan Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız

29-03-2024 - SİYASET

Reklamı Geç
Advert