Zorunlu Kış Lastiği Uyarısı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Otomotiv ve Yedek Parça Sektörü temsilcisi 21. Meslek Komitesi, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren,1 Nisan 2023’e kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulamasına yönelik sürücüleri uyardı.

GÜNCEL - 22-11-2022 08:34 272 kez okundu.

Zorunlu Kış Lastiği Uyarısı

Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Taner Belge, zorunlu kış lastiği uygulamasının trafiğin düzenli akışı ile can ve mal kaybının önlenmesi adına ciddi bir sorumluluk ve kural olduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi:

Trafik Güvenliği İçin Hususi Araçların da Kullanmasını Tavsiye Ediyoruz

“1 Aralık 2022 ve 1 Nisan 2023 tarihleri arasında kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması başlamış olacak. Tarihler Ulaştırma Bakanlığı kontrolünde olan yollarda standartken farklı illerin iç ulaşımında o ilin Valiliği tarafından ortalama sıcaklık, kar ve yağışı, don riski gibi değerlere göre uzatılıp kısaltılabiliyor.

Yönetmelik zorunluluğu sadece yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara zorunlu tutup hususi araçları kapsama almıyor ancak SATSO 21. Meslek Komitesi olarak trafikte can ve mal güvenliği adına hususi araçların da bu kurala uymasını kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kış Lastikleri Kazaları Asgari Seviyeye İndirir

Kış aylarında araçların yol tutuşlarını ve fren mesafelerini en iyi seviyeye taşıyan kış lastikleri, kazaları da asgari seviyeye indirir. +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında yaz lastikleri daha az verimli olmaktadır. Kış lastikleri sahip olduğu kılcal damarlı tasarımları, diş derinlikleri gibi faktörler ile çok daha güvenli yolculuk yapılmasını sağlar. Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) veya kar tanesi işareti yer alır.

Kış Lastiği Değişimi ve Alışverişlerinin Sakarya’dan Yapılmasını Öneriyoruz

Araç sahiplerinin de araçlarına ve yönetmeliğe uygun lastikleri tercih etmek için araştırma yapmalılar. Kış lastiği değişimi ve alışverişlerinde de şehrimiz işletmelerinden hizmet alınmasını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Semih UÇAR ''Yapı Denetim Faaliyeti Yürüten Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!''

Semih UÇAR ''Yapı Denetim Faaliyeti Yürüten Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!''

27-03-2024 - GÜNCEL

Büyükşehir'den önemli açıklama

Büyükşehir'den önemli açıklama

27-03-2024 - GÜNCEL

Reklamı Geç
Advert