Başkan Alemdar, "Bugün onların dünyasına bir kez daha misafir oluyoruz''

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi.

YAŞAM - 03-12-2025 07:54

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Gelişim Merkezinde (SGM) "Engelleri Birlikte Aşalım" mottosuyla gerçekleştirilen program, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle başladı.

Video sunumlarının ardından Grup UP konseri, şiir dinletisi ve drama performansları gerçekleştirildi.

Takı, ahşap, seramik, mutfak, boyama ve annelerin tasarım atölyesinde ortaya çıkan 1500 eser sergilendi.

Özel bireylerin sahnedeki heyecanına ortak olan Alemdar, onlarla kucaklaştı ve fotoğraf çekildi, eserleri inceleyerek bilgi aldı, hazırlayan öğrencileri tebrik etti.

Programda konuşan Alemdar, "Bugün onların dünyasına bir kez daha misafir oluyoruz. Bugün sadece bir günü ya da bir haftayı kutlamak değil, içimizde sevginin, kardeşliğin, merhametin ve paylaşımın bir bütünlük içinde yaşadığını ve yaşatmak zorunda olduğumuzu hatırlama günüdür. Engel olarak görülen ama aslında 'özel' olarak kabul ettiğimiz evlatlarımızın başarılarını görmek, mutluluklarını paylaşmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Rabbim bizlere kardeşliğimizi, paylaşımcılığımızı, merhametimizi ve adalet duygumuzu daim kılsın. Hedefimiz kimseyi ayrıştırmadan birlikte var olmak ve birlikte güçlü kalmaktır." ifadesini kullandı.

Günün Diğer Haberleri