Hasan Sarıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sert sözlerle yüklendi.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Hasan Sarıoğlu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde öğrencilerin yaralandığı silahlı saldırının ardından iktidara ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sert sözlerle yüklendi.

SİYASET - 23-09-2026 23:43

YANLIŞ POLİTİKALAR

Saldırıların sorumluluğunun iktidarın yanlış politikaları olduğunu belirten Sarıoğlu, “Yıllardır çocuklara diploma dışında bir gelecek gösteremeyen, okulu umut veren bir yer olmaktan çıkaran başarısız eğitim politikalarınızın sonuçlarıyla yüzleşin. Bir çocuğun nasıl olup da silaha yöneldiğinin cevabını elbette soruşturma ortaya koyacak. Ama her olaydan sonra okul kapısına güvenlik görevlisi dikerek kendi payınıza düşen hesabı örtemezsiniz. Şiddeti kapıda durdurmaya çalışmadan önce eğitimle önlemek zorundasınız.” dedi.

ÇIKIP ANLATACAKSINIZ

Sarıoğlu, Yusuf Tekin’in görev döneminde yaşanan ölümlerin hesabının verilmesini istedi: “Bakan beyin görev süresi boyunca kaç çocuk ve kaç öğretmen asayiş olaylarında vefat etti? ‘Her çocuk bize emanet’ diyorsanız bu insanların ardından yalnızca taziye mesajı yayımlayamazsınız. Her olayda hangi ihmalin bulunduğunu hangi uyarının duyulmadığını ve neyin değiştirildiğini çıkıp anlatacaksınız.”

HER GÜN YAŞIYORUZ

Başkan Sarıoğlu açıklamasını, “Sayın Bakan, Milli Mücadele’ye ilişkin terimlerle uğraşacağınıza çocukların geleceğiyle uğraşın. Okulların kapısına ne kadar güvenlik koyduğunuzdan ziyade içeride çocuklara ne öğrettiğinizi ve onları nasıl yetiştirdiğinizi anlatın. Saldırının nedenini adli soruşturma belirleyecek. Fakat iktidarın eğitimdeki ve gençlerin geleceğindeki başarısızlığını araştırmak için yeni bir soruşturmaya gerek yok.  Sonuçlarını her gün yaşıyoruz” sözleriyle noktaladı.

 

Günün Diğer Haberleri