YAŞAM
Giriş Tarihi : 13-06-2023 16:54

2023 Kurban Bayramı kurban vekaletleri Paylaşım Vakti Yardım Derneği’ne

Paylaşım Vakti Derneği Başkanı Hasan Kocacık,  Afrika’da kurbanların İslami kurallara göre kesimi ve gerekli ihtiyaç sahibi Müslüman köylülere dağıtımı için hazır olduklarını belirterek “Bu senede bir hisse bedeli 1.850 TL olan kurbanları Uganda Soroti bölgesinde keserek ihtiyaç sahibi Müslüman köylere dağıtacak.” dedi.

2023 Kurban Bayramı kurban vekaletleri Paylaşım Vakti Yardım Derneği’ne

Paylaşım Vakti Yardım Derneği Başkanı Hasan Kocacık, yaptığı açıklamasında; ‘’ Paylaşım Vakti Yardım Derneği 2022 senesinde sizlerin vermiş olduğu kurban vekaletlerinden kalan bağışlar ile 100 adet büyükbaş kurbanı paylaşım vakti gönüllüleri hayrına kesip yerlilerden gelen talebi bir nebze olsun karşılamaya çalıştık. Bu senede kurbanları Uganda Soroti bölgesinde keserek ihtiyaç sahibi Müslüman köylere dağıtacağız.

Kurban mazluma umut olmaktır

Dernek olarak ‘Kurban mazluma umut olmaktır’ diyerek çıktığımız bu yolda Sizlerden aldığımız kurban vekaletleriniz ile kurban bağışlarınızı Afrika’nın en muhtaç bölgelerine ulaştırarak, sevinçlerine sizler sayesinde ortak oluyoruz. Belki hayatların da ilk kez eti tadacak insanların varlığından duyduğumuz derin üzüntüyü bir nebze hafifletmek için bu bayramda kurbanlarımızı Afrika’da kesiyoruz. Paylaşım Vakti Derneği Başkanı Hasan Kocacık bu yılda Afrika’da kurbanların İslami kurallara göre kesimi ve gerekli ihtiyaç sahibi Müslüman köylülere dağıtımı için hazır.’’ dedi.

Tüm Müslüman köylere dağıtım yapılacak

Başkan Kocacık;  “Dünya Genelinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm Müslüman kardeşlerimize yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalışmaktayız. Partner derneklerimizle birlikte 2500 büyükbaş hayvan kesimi yapılacağı, 17500 hissenin 500 KM. çapında tüm Müslüman köylere dağıtımının yapılacağı belirtildi. Köylerden gelen talebin 5500 büyükbaş olduğu kaydedilerek bağış yapın çağrısında bulunuldu.  Vekâletle yurtdışında kurban bağışında bulunmak için ücret 1850 TL olarak belirlendi. Vekaletle Kurban bağışında bulunmak için; https://www.paylasimvakti.org.tr/ adresinden ya da Whatsapp ve iletişim hattı olan 0264 502 66 99 numaralı telefon üzerinden kurban vekaletlerini verebilirsiniz.” dedi.

AdminAdmin