ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 16-08-2023 19:14

33 kadın katledildi

2023 yılının temmuz ayında 33 kadın, erkek eliyle katledildi. Cinayete kurban giden kadınların çoğunun katili, birlikte olduğu erkeklerdi. Ocak ayından bu yana öldürülen kadın sayısı ise 227 olarak kayıtlara geçti.

33 kadın katledildi

Türkiye'de kadınların hayatı, erkek eliyle son bulmaya devam ediyor. Veriler, korkunç tabloyu gözler önüne seriyor.

 

Öyle ki, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun paylaştığı rapora göre sadece temmuz ayında 33 kadın, erkek vahşetinin kurbanı oldu. 

Bu ölümlerden 5'i hala şüphesini korurken, 28'inin cinayet olduğu kesinleşti.

Öldürülen kadınların 11'i evli, 12'si bekar, 4'ü boşanmış, 1'i ise dini nikahlı olarak kayıtlara geçti. 5 kadının medeni hali ise bilinmiyor. Katledilen en yaşlı kadın, henüz 60'ındaydı.

5 kadının katili hala bilinmiyor. 2 kadın tanıdığı erkek tarafından, 1 kadın ailesiyle bağlantısının bulunduğu erkek tarafından, 5 kadın aile üyesi tarafından, 7 kadın boşandığı ya da boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından, 13 kadın ise birlikte ilişki yaşadığı erkek tarafından acımasızca katledildi. 

22 kadın ateşli silahla, 5 kadın kesici aletle, 2 kadın yüksekten düşerek, 2 kadın boğularak öldürüldü. 2 kadının ölüm şekli ise, gizemini koruyor. 

TÜRKİYE'NİN "KADIN CİNAYETİ" KARNESİ: 2023'ÜN BAŞINDAN BU YANA 227 KADIN CİNAYET KURBANI OLDU

Verilere göre sadece ocak ayından temmuz ayının sonuna dek ülkemizde 227 kadın cinayet kurbanı oldu. Bu kadınların çoğunun katili yine birlikte olduğu ya da boşanma aşamasında bulunduğu erkeklerdi.

 

HABER GLOBAL

AdminAdmin