TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-10-2023 05:50

48. Ulusal Fizyoloji Kongresi SAÜ’de yapılacak

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından, kuruluşundan günümüze kadar ulusal ve uluslararası düzeyde fizyolojik bilimler alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirecek  48. Ulusal Fizyoloji Kongresi, 1-4 Kasım 2023 tarihleri arasında, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirilecek.  Özellikle genç bilim insanlarının kendilerini geliştirebilecekleri bir platform oluşturma bilinci ile düzenlenen kongreye alanında uzman çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katılması bekleniyor.

48. Ulusal Fizyoloji Kongresi SAÜ’de yapılacak


 

Kongre programı kapsamında, biri açılış ve beş tanesi genel olmak üzere toplam altı adet alanında uzman İngiltere University College London’dan  Prof. Dr. David Lomas ve Prof. Dr. Dmitri Rusakov,  University of Oxford’dan Prof. Dr. Paul Riley, University of Cambridge’den Prof. Dr. Giovanna Mallucci ve Johns Hopkins University’den Prof.Dr. Jennifer Pluznick  gibi dünyaca ünlü göğüs hastalıkları, fizyoloji, anatomi, genetik ve nöroloji bilim alanlarından saygın bilim insanlarının bulunduğu davetli konuşmacılar yer alıyor.  Ayrıca, kongre programda konu odaklı ve araştırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyum, güncel bilimsel konuların uzmanlarınca tartışılacağı panel, standart sözlü ve poster sunumlar yer alıyor. Kongrede genç araştırıcıların özgün çalışmaları, sözlü ve poster bildirilerinin ise ödüllendirileceği açıklandı.

 

Kongre Eş-Başkanları Prof. Dr. Erdal Ağar (Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı), Prof. Dr. Cahit Bağcı (Sakarya Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı) Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 48. Ulusal Fizyoloji Kongresi’ne Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongrenin ilimiz ve üniversitemizin tanıtımına, bilimsel çalışma potansiyeline önemli katkı sunacağını belirtti.

 

Eş-başkan Prof. Dr. Cahit Bağcı kongre kapsamında genç fizyologların, alanlarında etkin bilim insanları ile iletişim kurma şansını yakalayarak, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanında kendilerine yeni bir pencere aralayabileceklerini düşündüğünü ifade etti.

 

Kongre hakkında detaylı bilgi; https://tfbdkongre.org/

AdminAdmin