EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-11-2022 16:58

5 zincir market sözlü savunma verecek

Rekabet Kurumu aralarında beş zincir marketinde bulunduğu 20 teşebbüse karşı yürüttüğü soruşturmada sözlü savunma aşamasına geldi. Kuruluşlar 6 ve 7 Aralık’ta sözlü savunmalarını verecekler.

5 zincir market sözlü savunma verecek

 

Rekabet Kurumu’nun aralarında beş zincir marketin de yer aldığı 20 teşebbüse uyguladığı soruşturma sürerken kuruluşların 6-7 Aralık’ta sözlü savunma verecekleri öğrenildi. 

REKABET KURUMU’NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Rekabet Kurumu yazılı olarak yaptığı açıklamaya göre; hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında rekabet kanununun ihlal edilip edilmediğine yönelik yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Soruşturmaya konu olan üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki teşebbüslerin 6 ve 7 Aralık 2022 tarihlerinde sözlü savunma yapacakları öğrenilirken, toplantıya söz almak üzere katılmak isteyen üçüncü kişiler 29 Kasım'a kadar Rekabet Kurumu'na başvurabilecek.

 

İlişkili Haberler

 

KARAR 15 GÜN SONRA BELLİ OLACAK

Savunmaların akabinde kararın 15 gün sonra alınması beklenirken, katılım başvurusunda bulunacak kişilerin, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan belgeleri sunması gerekiyor.

AdminAdmin