ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 25-11-2023 23:53

81 ilde teyakkuz haline geçildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya pazar gününe dair 44 il için turuncu, 20 il için sarı olmak üzere toplam 64 ile meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi.

81 ilde teyakkuz haline geçildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya pazar günü Türkiye'de etkili olacak hava koşullarıyla ilgili hatırlatmada bulundu.

Ülke genelinde teyakkuz haline geçildiğini bildiren Bakan Yerlikaya sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Meteoroloji ve AFAD ülkemizde yarın beklenen olumsuz hava koşullarını açıkladı. 44 ilimiz için Turuncu, 20 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı.

81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle Turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum."

 

Turuncu uyarı verilen iller şöyle:

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde:

Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.

AdminAdmin