GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2023 21:57

ADAPAZARI’ INDA MUHTARLARA EĞİTİM

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Aile Okulu Projesi” kapsamında muhtarlara eğitim verildi.

ADAPAZARI’ INDA MUHTARLARA EĞİTİM


 

TEMSİL GÜCÜNE KATKI

 

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde, Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim çalışmasında “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, çalışma ve stres yönetimi, sağlıklı-dengeli beslenme, çevre bilinci ve ilk yardım”  konuları yer aldı.

 

Ozanlar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burhan Demir ile Rehberlik ve Psikolojik Danışman Cengiz Kan rehberliğinde verilen eğitim ile muhtarların temsil güçlerini desteklemesi, aile iletişimlerindeki rolü güçlendirmesi ve yol gösterici olması hedeflenmekte.

 

PLANLI ÇALIŞMALAR

 

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi tarafından planlanan ve gerçekleştirilen “Aile Okulu Projesi” kapsamındaki eğitim çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirterek emek verenlere teşekkür etti.

 

AİLE OKULU PROJESİ İLE AŞILAN ZORLUKLAR

 

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Kıral; Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Aile Okulu Projesi” nin birçok alanda yapıldığını, projenin bir bölümünün de köy ve mahalle muhtarlarını kapsadığını, belirtti.

 

Kıral: “Muhtarlar ailelerle sıkı bir iletişim halindedir. Alınan eğitim doğrultusunda ailelerle ve gençlerle  kurulacak sağlıklı iletişim, karşılaşılan zorlukların kolaylıkla aşılmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullanarak Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir’ e, eğitime rehberlik eden Burhan Demir ve Cengiz Kan’a ve eğitime katılım sağlayan muhtarlara teşekkür etti.

 

 

AdminAdmin