EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-06-2023 12:21

Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının 5.si Düzenlendi

Sakarya Valiliği himayelerinde, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve geleneksel hale gelen Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının (ADAMAT) bu yıl 5. si düzenlendi. 5.ADAMAT, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Geometriciler Derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının 5.si Düzenlendi


 

İŞ BİRLİĞİNİN GÜCÜ

 

Adapazarı ilçesinden 11 öğretmen ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden 10 öğretim üyesi bilim kurulunda görev alarak Matematik alanında ön yargıların ortadan kalkması ve öğrencilerin yarınlarının şekillenmesi adına çalışmaya destek verdi.

 

YOĞUN KATILIM VE DESTEK

 

İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen ve iki aşama şeklinde gerçekleştirilen olimpiyatlara, Sakarya genelinde 37 lise kademesi, 76 ortaokul kademesi ile 44 ilkokul kademesinden toplam 624 öğrenci katılım sağladı. Her üç kategorinin ilk 20 öğrencisinin ikinci aşama sınavına girme hakkı kazandığı, ikinci aşama sınav sonucuna göre de her üç kategoriden ilk 10'a giren öğrencilerin ödül almaya hak kazandığı sınavlarda 40 öğretmen gönüllü olarak salon başkanlığı ve gözetmenlik yaparak çalışmaya katkı sağladı.

 

MATEMATİK SEFERBERLİĞİNE YOĞUN İLGİ

 

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Besim Kıratlı, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, Geometriciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Geometriciler Derneğinde görev yapan öğretim üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılım sağladığı ve yoğun ilgi gören ödül töreninin açılış konuşmasını Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş yaptı.

Bakırtaş konuşmasında “Bilimlerin sultanı olan Matematiği korkulan bir ders olmaktan çıkarıp eğlenceli bir ders haline getirecek ve öğrencilerin temel Matematik becerilerini artırarak çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkaracak çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Öğrencilerimizin hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi ve 21. yüzyılın dünyasına ve Büyük Türkiye Yüzyılına yetkin bir şekilde hazırlanabilmeleri için matematik seferberliğini kapsamında yürütülen çalışmaları çok değerli buluyoruz. Türkçeyi konuşurken yaşam becerileri günlük yaşantımızda nasıl akıyorsa Matematiğin alan becerilerini de günlük hayatla ilişkili hâle getirebilmek anlayışıyla Bakanlığımızın başlattığı Matematik seferberliği kapsamında; Durakta Matematik, Püf Noktası, Matematik Park, Matematik Müzesi, Matematik Materyali Geliştirme Yarışması, Matematik Atölyesi, Geogebra Eğitimi, Diskalkuli Eğitimi ve Matematik Eğitimleri gibi projelerimizle birlikte geleneksel hale gelen Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının Matematik seferberliği kapsamında ilimiz eğitim süreçlerine değer katmaktadır. Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının gerçekleştirilmesinde; başta Valiliğimiz olmak üzere sonsuz destek veren İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze; kitapçıkların basımı, ödüllerin temini, yer tahsisi dahil her türlü desteği veren proje ortağımız Adapazarı Belediyemize, olimpiyatın her aşamasında yer alan ve akademik süreçlere destek veren proje ortağımız Sakarya Üniversitesine, olimpiyatın planlama ve uygulama süreçlerine destek veren proje ortağımız Geometriciler Derneğine, şükranlarımızı sunarız.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE KATKI

 

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Geometriciler Derneğinde görev yapan bilim kurulu üyeleri Prof. Dr. Murat Tosun, Doç. Dr. Mithat Takunyacı, Dr. Öğr. Üyesi  Özkan Ergene, Arş. Gör. Fatih Selim Sellüm, Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, Prof. Dr. Soley Ersoy, Prof. Dr. Selma Altundağ, Doç. Dr. Murat Sarduvan, Doç. Dr. Mahpeyker Öztürk ve Doç. Dr. Hidayet Hüda Kösal’ a plâketlerini takdim eden İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “ Matematik seferberliğine ve öğrencilerimizin aydınlık geleceklerine katkı adına yola çıkan bilim kurulu üyelerimizi gönülden kutladığını dile getirerek öğrencilerimizin başarısını tebrik etti.”

 

Adapazarı İlçe Millî Eğitim bünyesindeki Şehit Ahmet Akyol İlkokulundan Ufuk Taşdan, Atatürk İlkokulundan Ergül Şahin, Toki İlkokulundan Neslihan Dicle Tilmet, Sait Faik Abasıyanık Ortaokulundan İlker Kılıçaslan, Nuri Bayar Ortaokulundan Özcan Akburak, Vali Mustafa Uygur Ortaokulundan Sefa Dalkıran, Namık Kemal Ortaokulundan Ümit Durak, Tes-İş Anadolu Lisesinden Dr. Reşat Söylemez, Cevat Ayhan Fen Lisesinden Ömer Kara, Cevat Ayhan Fen Lisesinden Mehmet Us ve Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Talha Erkan da bilim kurulunun çalışmalarına katkı sağladı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ

 

Değerlendirmeler sonucunda İlkokul Kategorisinde, Sakarya Bilim ve Sanat Merkezinden Kerem Deniz-birinci, Bahçelievler Gazi İlkokulundan Fazıl Eymen Bağcı-ikinci, 75. Yıl İlkokulundan Oğuzhan Bayram-üçüncü, Şehit Mustafa özen İlkokulundan Yağız Ensar Zafer-üçüncü /Ortaokul Kategorisinde, Beşsekiz Ortaokulundan Emir Alp Kahraman-birinci, Özel Şahin Ortaokulundan Ela Yılmaz-ikinci, Özel Sakarya Uğur Ortaokulundan Kıvanç Eriş-üçüncü/ Lise Kategorisinde Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesinden  Ali Kemal Savaş-birinci, 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesinden Enes Serbest-ikinci, Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesinden Kerem Bulama-üçüncü olarak çeşitli ödüllerin sahibi oldular. İlk 10’ a giren öğrencilere de mansiyon ödüllerinin verildiği törende öğrencilerin mutluluğu fotoğraf karelerine yansıdı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Adapazarı Belediye Başkan Vekili Besim Kıratlı’dan aldılar.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinde %50 artış yaparak güçlü desteklerini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı: “Üç kategoride iki aşamalı olarak gerçekleştirilen olimpiyatlarda başarılı olan öğrencilerimizin Türkiye Yüzyılında imza atacakları güzel başarılarda motivasyon kaynağı olacağını belirterek, sürecin başından sonuna kadar çalışmaları titizlikle yürüten Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve özel büro ekibini, bilim kurulu üyelerini, öğrencileri, emek veren yönetici ve öğretmenleri tebrik ederek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin