EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-11-2022 08:22

ADAPAZARI MEM’ DEN ULUSLARARASI PROJELERDE TÜRKİYE DERECESİ

Türk Japon Vakfı ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi tarafından düzenlenen "2. Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Yarışması" ilkokul kategorisinde Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Seher Uçarsu ve Vakıfkent Toki  İlkokulu Sınıf Öğretmeni  Şenol Uçarsu’ nun takım olarak katıldıkları, “Tostos ile Afet Tablosu " projesiyle Türkiye Birincisi olarak büyük başarı elde ettiler.

ADAPAZARI MEM’ DEN ULUSLARARASI PROJELERDE TÜRKİYE DERECESİ

 

TOSTOS İLE AFET TABLOSU

Öğretmenlere yönelik düzenlenen, seçici kurulu T.C. MEB, AFAD, ODTÜ, ADV, JICA ,TJV, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi , Gazi Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi temsilcilerinden oluşan “Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Proje Yarışması” nın ön değerlendirmesinde 27 ilden 22 farklı branştan 57 öğretmen, 45 proje başvurusuyla katılım sağladı. 22 projenin yarı finale kaldığı yarışmanın Kasım ayında gerçekleştirilen final değerlendirmesi sonucunda “Tostos ile Afet Tablosu” projesiyle yola çıkan Seher ve Şenol Uçarsu, ilkokul kategorisinde Türkiye Birincisi olarak Adapazarı ilçesine ve okullarına haklı gururu yaşattılar.

TABLOLARDA FARKINDALIK

“Tostos ile Afet Tablosu” projesi  kapsamında  doğal afetlerin alfabetik sıralanmasıyla oluşturulan tabloda, afetlerle ilgili bilgilendirici soru , cevap kısmının yanında görsel materyallerle farkındalık yaratarak öğrencileri, doğal afetler hakkında daha fazla bilgilendirmenin ve afetlere karşı hazırlıklı olma noktasında farkındalık oluşturmanın amaçlandığı proje, sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılık adına atılan önemli bir adımın da başlangıcı oldu.

Ankara Türk Japon Vakfı’nda gerçekleştirilen törende ödüllerini  Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil  ve Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Avcı’ dan alan Seher ve Şenol Uçarsu, “Küçük yaşlarda afet bilinci kazandırmanın önemli olduğunu vurgulayarak sonuçla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.”

DOĞAL AFETLERDE HAZIRLIK HAYAT KURTARIR!

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği tam olarak bilinmeyen doğal afetleri yakından tanımanın ve bu afetlere karşı hazırlıklı olmanın çok önemli olduğunu, belirti.

Bakırtaş; sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratma noktasında Türk Japon Vakfı (TJV) ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) tarafından ikincisi gerçekleştirilen Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Proje Yarışması ilkokul kategorisinde Tostos ile Afet Tablosu” materyali ile Türkiye Birinciliği kazanan Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Seher Uçarsu’ yu  ve Vakıfkent Toki  İlkokulu Sınıf Öğretmeni  Şenol Uçarsu’yu tebrik etti ve “ Doğal afetlerin yaşam içindeki yerini unutmadan bu afetlerle yaşamayı bilinçlenerek öğrenelim. Afetler karşısında her daim hazırlıklı olalım ve hayatta kalalım!” dedi.

 

 

AdminAdmin