EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-12-2023 15:04

Adapazarı’nda Okul Servis Şoförlerine Trafik Güvenliği Eğitimi

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla Adapazarı Trafik  Jandarma ekipleri tarafından okul servis aracı şoförlerine trafik güvenliği eğitimi verildi.

Adapazarı’nda Okul Servis Şoförlerine Trafik Güvenliği Eğitimi

İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir ve Fatih Güney’in katılımıyla, Adapazarı Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim, Astsubay Kıdemli Başçavuş Seydi Ünal ve Uzm. J. VIII. Kıd. Çvş. Alper Yağmur rehberliğinde gerçekleştirildi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN ÖNEMİ HATIRLATILDI

Yolcu güvenliği, araçların içinde bulunan trafik ve ilk yardım setinin önemi, hava şartlarına uygun hareket edilmesi, Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygun hareket edilmesi, “Okul Taşıtı” yazısı ve kırmızı ışık veren “Dur” lambasının araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, emniyet kemerinin bulunması ve kullanılması konularındaki eğitim hatırlatmalarında bulunulan eğitimin birinci kısmı yoğun katılımla tamamlandı.

SÜRÜŞ EĞİTİMLERİNE DEVAM

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fatih Güney; özel servis araçlarıyla ilgili bilgilendirme yaptığı eğitimde Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir de servis denetim kontrollerinin devam ettiğini, yarıyıl tatilinden sonra güvenli sürüş eğitimlerinin ikicisinin yapılacağını bilgisini paylaştı.

AdminAdmin