EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-08-2022 14:42

Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitimleri Tamamlandı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne yeni atanan Orman Mühendislerine arazide uygulamalı eğitim verilmeye başlandı. 

Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitimleri Tamamlandı

Bölge Müdürlüğünce yeni atanan 4 Orman İşletme Şefine, 2 ay sürecek olan eğitim programının ilki Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından verilmeye başlandı.   

Eğitimin ilk gününde Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ Başkanlığında, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Şahin Doğan ve Şube Mühendisleri tarafından yeni ataması yapılan şeflerimize,  Geyve Orman İşletme Müdürlümüz Gümüşdere şefliği sınırlarında bulunan suni gençleştirme sahasına gidilerek arazi hazırlığı ve teras yapımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Alifuatpaşa Şefliğine bağlı kızılçam doğal gençleştirme çalışmaları kapsamında sürgün kontrolü ve gençlik bakımı işlemleri ve tekniği hakkında bilgilendirme yapıldı. 

İkinci gün eğitimleri, Hendek Orman İşletme Müdürlüğünde, Karadere İşletme Şefliğinde amenajman ve silvikültür planlarını incelenerek, ilk aralama, sıklık bakımı ve gençlik bakımı meşcerelerine gidildi ve burada uygulama teknikleri anlatıldı. Yine gençlik bakımı kapsamında ot alma işlemi yapılmış sahalarda fidan sayımının nasıl yapıldığı ve başarı oranının nasıl belirlendiği hakkında bilgilendirme yapılarak, örnek fidan sayım işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra hazırlama kesimi sahasına gidildi ve burada da yine hazırlama kesimi tekniği hakkında bilgi verildi. Son olarak Hendek Fidanlık Şefliğine gidildi. Burada yapılan iş ve işlemleri fidanlık şefimiz eşliğinde yerinde gözlemlendi.

Eğitimlerin son gününde İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Taşköprü şefliği sınırlarındaki endüstriyel plantasyon sahalarına gidildi. Teras yapımı, alt ve üst toprak işleme teknikleri ile örnek piketaj çalışması uygulamamalarından sonra sahaya fidan dikim teknikleri anlatılarak fidan toprakla buluşturuldu. Daha sonra İzmit Şefliği sınırlarındaki Yatsıbağ Özel Ağaçlandırma projesi kapsamında yaban mersini (Likapa) bahçesinde incelemelerde bulunuldu.

Yeni atanan orman mühendislerinin Ağaçlandırma ve Silvikültür Şubesi eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandı.

AdminAdmin