SİYASET
Giriş Tarihi : 07-11-2022 06:23

AK Parti-MHP arasında ki doğalgaz polemiği

Akyazı Belediye Meclisi Kasım meclis toplantısında AKP-MHP arasında ki doğalgaz polemiği gündemin de önüne geçti.

AK Parti-MHP arasında ki doğalgaz polemiği

Akyazı Belediye Meclisi toplantısında gündemde yer alan 6 maddeyi görüşmek üzere toplandı ama Cumhur ittifakını oluşturan AKP’den Özgür Özmen, MHP’den de Ergün Öztürk’ün doğalgazla ilgili yaptıkları konuşmalar toplantıya damgasını vurdu.

 

ÖNCE AKP'Lİ ÖZMEN KONUŞTU 

AKP grubu adına söz alan Özgür Özmen geride kalan bir aylık süre içinde belediyenin yaptığı çalışmalardan kısaca bahsederek Başkan Bilal Soykan’a teşekkür etti. Özmen daha sonra doğalgaz konusuna konuşarak, “Geçtiğimiz hafta MHP’li meclis üyeleri, ova mahalle muhtarları, il ve ilçe başkanları ile birlikte AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir’i ziyaret etmiş ve çeşitli sebeplerden ötürü doğalgaz alamayan mahallelere gazın verilmesi konusunda görüşme yapmışlar. Bu görüşmeden sonra MHP İlçe Haberleri">İlçe başkanlığı yayınladığı basın bildirisiyle bu görüşmeyi kamuoyuna duyurmuştu. İşin aslına bakıldığında bu konuyu partimizin ilçe teşkilatı ve belediye başkanımız gündemine almış, partimizin Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz başta olmak üzere milletvekillerimize ve İl başkanımıza konu intikal ettirilmiş ve bu konu partimiz tarafından yakından takip edilmiştir” dedi.

 

RAHATSIZLIK DUYDUK 

Özmen, “Ayrıca bu konu belediye meclisimizde de görüşülmüş ve imar nedeniyle doğalgaz alamayan mahallelerimizde imar değişikliği yapılması için belediye başkanımız tarafından başlatılan çalışma aralıksız olarak sürmektedir. Hal böyle iken, ittifak ortağımız MHP’nin görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasıyla AK Parti olarak sanki biz bu konuyu takip etmiyormuşuz gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılmıştır. Biz bundan rahatsızlık duyduk. 5 mahallenin 2023 yılı başlarından itibaren doğalgaza kavuşturulmasına ilişkin AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir’in belediye başkanımıza kendi el yazısı ile yazılmış yazısı da var” dedi.

 

24 MAHALLE İÇİN İSTEDİK 

Özmen’in bu konuşmasının ardından MHP’li meclis üyesi Furkan Çakıroğlu oturduğu yerden yaptığı konuşmada, “Biz sadece 5 mahallemiz için değil, 24 mahallemiz için o görüşmeyi yaptık ve diğer mahallerimize de 2023 den sonra peyderpey doğalgaz verilmesi konusunda Genel Müdürden söz aldık” dedi.

 

MHP’Lİ ERGÜN ÖZTÜRK 

Özgür Özmen’in tartışma yaşatan konuşmasının ardındın MHP grubu adına kürsüye bu defa Ergün Öztürk gelerek, “Parti olarak uzun zamandan beri mahalle gezilerini sürdürüyoruz. Ova mahallerine yaptığımız ziyaretlerde doğalgaz isteği ile karşılaşıyoruz. Bizlerde istekleri ilçe başkanlarımız, milletvekilleri ve Grup Başkan Yardımcısı Muhammed Levent Bülbül ve İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’a ilettik. İl başkanlarının aldığı randevu sonrasında doğalgaz bekleyen mahalle muhtarları ile birlikte AGDAŞ Genel Müdür Kenan Demir’e konuyu enine boyuna aktardık. Yapılan o görüşme sonunda Genel Müdür Demir’in imara bakılmaksızın Alaağaç, Karaçallık, Yağcılar, Harunusta ve Hasanbey Mahallelerine 2023 yılı başlarında, diğer mahallelere de bir planlama dahilinde aralıklı olarak doğalgaz vereceklerine dair söz aldık. Görüşmenin sonucunu da basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştık” dedi

 

BAŞARI VARSA ORTAKTIK 

“Yapılan basın açıklamasında ‘Ak Parti bu işle ilgilenmiyor biz ilgileniyoruz” gibi bir ifadenin kesinlikle yer almıyor. İlçe başkanımızın yaptığı o basın açıklaması nettir. Kimse algı operasyonu yapmasın” diyen Öztürk, “Biz Cumhur ittifakına sonuna kadar sadığız, burada üzülecek bir durum yok. Ortada bir başarı varsa o başarı Cumhur ittifakının başarısıdır” dedi.

 

BAŞKAN SOYKAN'IN CEVABI 

Daha sonda konuşan Başkan Soykan’da, “Biz MHP İl başkanının heyetiyle birlikte AGDAŞ’a yaptığı ziyareti de, yapılan basın açıklaması da yanlış buluyoruz. O açıklamada bu başarı bizim diyorsunuz. Biz öyle anladık. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi. Gerginlik daha sonra yapılan konuşmalar ve espriler sonrası yerini sakinliğe bıraktı. 

 

KAYNAK: YENİGÜN 

AdminAdmin