EKONOMİ
Giriş Tarihi : 31-12-2023 13:24

Akgün Altuğ ''Özverili Çalışmalarımızın Üzerine Koyarak Devam Edeceğiz''

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yeni yıl vesilesiyle açıklama ve kutlama mesajı yayımladı.

 Akgün Altuğ ''Özverili Çalışmalarımızın Üzerine Koyarak Devam Edeceğiz''


Başkan Altuğ mesajında şunlara yer verdi; “2023 yılında acısıyla tatlısıyla birçok tecrübe yaşadık. Her zaman olduğu gibi dünü unutmadan yarınlarımızı planlamaya, dünün tecrübesini yarınlarda kullanmaya çabalıyoruz. 2023’ün tüm ülkemiz için ayrı bir anlamı var. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu önemli yılda ikinci yüzyıla güçlü ve özgüvenli bir şekilde adım atıyoruz.

2023 yılı, 2022’de yaşanan şokların devam eden olumsuz etkilerini de miras aldı. Ayrıca ülkemiz için deprem acısıyla başlayan 2023’te ciddi kırılmaların yaşandığı, rekabetin arttığı, güç dengelerinin değiştiği, jeopolitik denklemin yeniden şekillendiği bir dönem yaşadık. Bu yıl özellikle sıkılaşan finansal koşullar yüksek enflasyonla mücadele, dış ticaret açığındaki artış ve politika faiz oranlarındaki yükseliş, ekonomi yönetimi açısından bir dengeleme çabası içinde olduğumuzu gösterdi.

Ayrıca, işsizlik oranlarındaki düşüşe paralel olarak istihdam ihtiyacına yönelik çabaların 2024 yılında da topyekün devam etmesinden yanayız. Bununla birlikte bu koşullar altında, büyümede zayıflığın 2024 yılında da sürmesi bekleniyor. Yüksek enflasyonla mücadele ederken diğer taraftan ekonomik aktivitelerin de devam ettiği bir süreci 2024 yılında da görmeye devam edeceğiz. Temennimiz enflasyonun tek haneli rakamlara inebilmesi yönündedir.

2024’te bizleri bekleyen zorlukları bilerek bunları fırsata çevirmek ve sürdürülebilir bir büyüme elde etmek adına kararlı ve istikrarlı bir şekilde üretmeye devam etmeliyiz. İş dünyasının bu anlamda desteklenmesi büyük önem arz ediyor.

Sakarya için de 2023 oldukça verimli geçti. Yılsonunda tüm zamanların ihracat rekorunu kırmayı 2 milyar dolara yakın dış ticaret fazlası vermeyi bekliyoruz gidişatımız bu yöndedir. 2023’te ülke ekonomisine kattığımız değeri farklı rakamlarla çok net bir şekilde ortaya koyduk. Bu rakamlar güç demektir, istihdam, ekonomiye katkı ve üretim demektir. 2024’te de aynı özverili çalışmalarla üzerine daha da koyarak devam edeceğiz.

2023 yılında SATSO olarak da kentin geleceğine şekil verecek çalışmalar yürüttük. Yeşil dönüşüm sürecine üyelerimizi hazırlarken, Türkiye’de yeşil mutabakat komisyonu, Elektrikli araç şarj istasyonunu kuran, “yeşil mutabakat elçileri staj programı”nı düzenleyen ilk oda olduk. Ayrıca; Oda hizmet binalarımıza güneş enerji sistemlerini kurarken, SATSO hatıra ormanı ile 2024 yılı ve sonrası için yeni dünya düzenine hazırlandığımızı net şekilde gösterdik.

SATSO olarak 2024 yılında da kendi potansiyelinin farkında, ne istediğini bilen, hedefleri olan, hızla gelişen, Sakarya’yı güçlü bir sinerjiyle geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız. Yeni yılda da üyelerimizin her anlamda gelişmesi, ihracatımızın artması, katma değerli ve teknolojik ürünler üretilerek dünya ile rekabet etmeleri, yeni döneme ayak uydurabilmeleri adına çalışmayı sürdüreceğiz. SATSO, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ufkun ötesini görerek yeni projeler üretmeye devam edecektir.

Yeni yılda birlik ve beraberliğimizin daha da çok artmasını diliyor, ülkemizin ve tüm dünyanın barış, refah ve huzura kavuşmasını temenni ediyorum.

AdminAdmin