EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-02-2024 17:22

Akgün Altuğ; ''2024 yılının ilk ayında 742 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik''

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “2024 yılının ilk ayında şehrimizde faaliyet gösteren firmalarımız 742 milyon dolar ihracat ile ülkemizin ihracatına 3,7’lik bir katkı sağladı.

Akgün Altuğ; ''2024 yılının ilk ayında 742 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik''

Dış ticaret rakamlarını değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “2024 yılının ilk ayında şehrimizde faaliyet gösteren firmalarımız 742 milyon dolar ihracat ile ülkemizin ihracatına 3,7’lik bir katkı sağladı. Ticaret Bakanlığımızın geçtiğimiz ay yayınlamaya başladığı faaliyet illerine göre ihracat istatistikleri şehirlerin gerçek üretim ve ihracatını gücünü ortaya koyması bakımından çok yararlı oldu. 2023 yılını rekor bir ihracat, rekor bir dış ticaret fazlasıyla kapattık ve Sakarya’nın tükettiğinden fazlasını üreten ve dünyaya satan bir il olduğunu yine gösterdik.

TİM verilerine göre ihracatımızda Ocak ayında yaşanan düşüş telafi edilebilir bir orandadır. Ve bizim iş dünyamız dirayetli ve üretken duruşu ile ekonomiye değer katmaya devam edecektir.

Ülke olarak ekonomimiz, büyük bir darboğazdan çıkış arifesinde. Temennimiz şu anda uygulanmakta olan kurallara uygun, şeffaf ve öngörülebilir para politikasının devam etmesidir. 2024'ün hem riskleri hem de fırsatları barındıracak bir yıl olabileceğini düşünüyorum. Üreten, değer katan ve nitelikli Türk menşeili ürünlerin dünya pazarında yer alması için çabalayan Sakarya’mız özelinde tüm Türk iş dünyasına teşekkür ediyorum.” dedi

AdminAdmin