YEREL
Giriş Tarihi : 19-12-2023 11:47

Akyazı Belediyesinden Önemli Açıklama

Akyazı Belediyesi, Bazı basın yayın organlarında Belediye web sitesi hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı

Akyazı Belediyesinden Önemli Açıklama


Bazı basın yayın organlarında Belediyemiz web sitesi hakkında ‘Korkunç Güvenlik Açığı' şeklinde paylaşılan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.


Belediyemizin güvenilirliğini sarsma, vatandaşlarımızı korku ve paniğe
sevk etme amacı ile kasıtlı olarak yapılan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemiz kurumsal web sitesi İçişleri Bakanlığı İnternet Sayfaları Yönetimi(İSAY) Projesi'ne bağlı olup, web sitesi sunucuları İçişleri Bakanlığı İSAY sistemine bağlanmıştır. İSAY sistemine geçiş aşamasında SSL Sertifikalarının yenilenmesi süreci henüz tamamlanmadığından web sitemize girildiğinde 'Güvenli değil' uyarısı alınmaktadır. Sistem güvenliği ile ilgili İçişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat halinde olunduğundan vatandaşlarımızın endişe duyacakları bir durum bulunmamaktadır. Dolayısı ile herhangi bir güvenlik zafiyeti kesinlikle söz konusu değildir.


Ayrıca hemşerilerimizin kişisel verileri işlem yaptıkları sekmeler
canli.belediye.gov.tr (İçişleri Bakanlığı E- Belediye Sistemi) adresine yönlendirilmekte ve tamamen güvenli şekilde sorgu ve ödemelerini yapabilmektedirler. Vatandaşlarımızın kişisel verilerine Belediyemiz web sitesi üzerinden ulaşılması mümkün değildir. Bunun yanı sıra Belediyemiz sunucuları dışarıdan gelen saldırı ve zafiyetlere karşı Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından takip edilmektedir.


Yalan ve yanlış haberlerle algı oluşturarak vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk eden, belediyemizin güven ve itibarını zedelemeye çalışan ve bu yalan haberleri paylaşarak etkileşime sokan kişiler hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AdminAdmin